Ara
Close this search box.

E-ticaret satışlarınızı artıracak ipuçları

e-ticaret
e-ticaret

E-ticaret, son yıllarda çok büyük büyüme rakamlarına ulaşmış durumda. Yakalanan büyüme rakamları, girişimcileri ekosisteme giriş için teşvik edici bir unsur olarak öne çıkarken, e-ticaret mağazası açmak ekosisteme girişteki ilk ve en önemli adım olarak gösterilebilir. Ancak satışları en üst düzeye çıkarmak için sürdürülebilir stratejiler geliştirilmesi gerekiyor.

E-posta listesi geliştirin!

E-ticaret mağazaları için e-posta listesi geliştirmek zor bir görev gibi gözükse de, bir e-posta listesi geliştirmenin birkaç yolu bulunuyor. Sadık müşterilerden oluşan bir kitleniz olduğunda, birçok önemli iş kurma görevini kontrol edebilirsiniz;

  • Ürünlerinize ilgi gösteren kişileri yeniden hedefleyebilirsiniz.
  • Sosyal medyada reklam için ödeme yapmadan promosyon gönderme izni alabilirsiniz.

Tüketiciler, ücretli promosyonlar tarafından hedef alınmak yerine markalardan bilgi almayı tercih ederler.

Güçlü bir e-posta pazarlama stratejisi yürütün!

Bir e-posta listesi geliştirmenin ardından atılacak en önemli adım, geliştirilen listenin pazarlama stratejisinin temel bir parçası olmasını sağlamaktır. Her aboneye tek tip bir haftalık bülten göndermek ilk seçenek olarak karşınıza çıkabilir; ancak veriler hedef kitlenizle alakalı olmayacağından bu, listenizden yararlanmak için ideal değildir. Bunun yerine kitlenizi kişisel eylemlere göre bölümlere ayırabilirsiniz. Ayrıca, e-posta promosyonları için tüketicilerin tercihlerini de göz önünde bulundurabilirsiniz.

Sınırlı ürün pazarlamasından faydalanın!

Tüketicileri sınırlı ürün grubundan daha fazla heyecanlandıran başka bir ürün grubu bulunmuyor. Herhangi bir ürün sınırlı bir tedarikte mevcut olduğunda, tüketiciler beğendikleri ürünün mevcut olup olmayacağından emin olmadıkları için satın alma konusunda daha istekli bir hale geliyor. Ekonomik satışları artırmak için kıtlığı kullanmak istiyorsanız, aşağıdaki taktikleri kullanabilirsiniz:

  • İndirim kampanyaları yürütün.
  • Belirli ürünleri sınırlı stok adetleri ile satışa sunun.
  • Satış anında siteye geri sayım sayacı ekleyin.

E-posta pazarlamasında sınırlı ürün stratejisini kullanmak, tıklama oranını yaklaşık yüzde 14’e kadar yukarıya taşıyarak satış rakamınızı artırabilir.

E-ticaret sitenizi mobil ile optimize edin

Mağazayı mobil cihazlar için optimize etmek satışları artırmak için en önemli unsurlardan biri. Tüketiciler arasında cep telefonlarını kullanarak alışveriş yapma trendi gün geçtikçe artıyor. En son araştırmalara göre, ABD’de e-ticaret satışlarının yaklaşık yüzde 44,7’si mobil cihazlarda gerçekleşiyor. Gelinen noktada, e-ticaret mağazalarının ziyaretçileri alışveriş için mobil cihazları kullanıyor olsa da tüm mağazalar, dönüşümler için optimize edilen sorunsuz bir mobil deneyim sunmuş durumda değil.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds