Ara
Close this search box.

E-ticaret satışlarında büyüyen güç: Sosyal medya kanalları

e-ticaret
sosyal medya

Dünya genelinde 4 milyardan fazla kişinin etkileşimde bulunduğu sosyal medya kanalları, e-ticaret firmalarına pek çok fırsat sunuyor. Tüketiciler için her zaman güçlü bir iletişim aracı olan ve dijital ifade, bilgi toplama, marka araştırması gibi konularda önemli fırsatlar barındıran sosyal platformlar, son dönemde e-ticaret markaları için de en önemli satış kanallarından biri haline geldi.

E-ticaret tüketicilerin yüzde 28’i, ürünler hakkında bilgi edinmek için sosyal medya kanallarını kullanıyor

Araştırmalara göre, kullanıcılar sosyal medyada her gün ortalama iki saat 27 dakika geçiriyor. Kullanıcıların büyük bir kısmı, sosyal medya platformları satın almadan önce markaları ve ürünleri araştırmak için kullanırken, Birleşik Krallık’ta bulunan tüketicilerin yaklaşık yüzde 28’i, satın almak istedikleri ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmek için sosyal medya kanallarını kullanıyor.

2022 yılının başında, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları; Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, WeChat ve TikTok olarak sıralanırken, bu platformlarda yaşanan gelişmeler e-ticarete pek çok alanda etki etmiş durumda. Dünyanın en çok kullanılan dördüncü sosyal medya platformu olan Instagram’ın en son trendi olan canlı akış e-ticareti firmalarına pek çok fırsat sunuyor.

Sosyal medya kanalları yeni kitlelere ulaşma fırsatı sunuyor

Canlı akıştan önce markaların tüm takipçilerine bir bildirim göndermesi, ilgili alıcılar için güçlü bir iletişim aracı oluyor. Yeni kitlelere ulaşma konusunda çeşitli imkânlar sunan sosyal medya platformları üzerinden yapacağınız canlı yayınlar size, kendinizi ve markanızı, fikirlerinizi ve ürünlerinizi yüksek katılımlı bir hedef kitleye ulaştırma fırsatı veriyor. Markalar ayrıca, ürünleri ve hizmetleri sergileyerek oluşan trafiği doğrudan ödeme sayfalarına yönlendirebilme imkânına da sahip. 

Sosyal medya kullanıcıları diğer medya türlerine göre üç kat daha uzun süre video izlerken, bu platformlar üzerinde etkileşime gire dört milyardan fazla kullanıcı olduğu göz önüne alındığında bu platformlarda gerçekleştirilecek pazarlama stratejileri markalar için çok önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Tüketiciler, satın alınacak markaları ve ürünleri aktif olarak araştırmak için de sosyal medya kanallarına yönelim gösteriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds