Ara
Close this search box.

E-ticarette rekabet avantajı sağlayacak 3 tasarım trendi

e-ticaret
e-ticaret

Covid-19 pandemisi ile beraber e-ticaret büyük bir büyüme yaşadı. Yaşanan büyüme ve artan tüketici talepleri, markalar arasında ciddi bir rekabet ortamı oluşturdu. Artan rekabet içerisinde başarılı olmak isteyen markalar, tüketicilere akılda kalıcı kampanyalar sunmak için çalışmalar yapıyor. E-ticarette site tasarımı, öne çıkmak isteyen markaların ilk odak noktalarından biri haline geldi.

Tüketicilere alışılmadık düzenler sunun

E-ticaret mağaza tasarım platformları, kolayca özelleştirilebilir yerleşim şablonları sunarak, e-ticaret site tasarımını basit bir süreç haline getiriyor. Ancak bu durum, pek çok e-ticaret mağazasının birbirinin kopyası şekilde tüketicilerin karşısına çıkmasına neden oluyor.

Rekabette öne çıkmak isteyen çok sayıda marka, tüketiciler için daha ilginç ve akılda kalıcı bir etkileşim sağlamak için alışılmadık düzenler kullanıyor. Geleneksel tasarım uygulamalarını kıran bu düzenler, marka hikâyelerini ve kişiliklerini doğrudan alışveriş deneyimine katmak için videolar, etkileşimli animasyon, sıra dışı renk şemaları ve alıntılar gibi unsurları bir araya getiriyor.

Duyulara hitap etmek rekabette avantaj yaratabilir

Çok duyulu dijital deneyimler, son dönemlerde oldukça rağbet görüyor. Ancak bu deneyimler, tüketicilerin karşına genellikle karmaşık bir şekilde çıkıyor. Bunun yanı sıra harika bir tasarım aracılığıyla etkileşimli bir duyusal deneyim yaratmak da aslında mümkün.

Bir ruh hali oluşturmak için farklı tonları, stilize yazı tiplerini ve şekilleri ustaca birleştirmek; yüksek çözünürlüklü ve yakın çekim ürün fotoğrafçılığı kullanmak veya görsel içeriği desteklemek ve düşündürücü metinler yazmak, etkileşimli bir duyusal deneyim yaratabilir. Müşteriler web sitesine geldiğinde nasıl hissedeceğini ve hangi duyuları harekete geçirmek istediğinizi düşünün. Ardından, web sitenizde kreatif kararlar verebileceksiniz. Sesleri animasyonla birleştirmek de duyular için bir uyarı katmanı olabilir.

Dikey hizalanmış menüler e-ticaret sitesini farklılaştırır

E-ticaret başladığından bu yana, sayfanın üst kısmındaki yatay düzen varsayılan menü stili oldu. Net görüntü ve kolay gezinti sağlayan olan bu stil, masaüstü bilgisayarlardan yapılan alışverişler için oldukça kullanışlıdır. Ancak bu yatay düzen, akıllı cep telefonları gibi dikey küçük ekranlarda iyi bir deneyim sunma noktasına geride kalıyor. Mobil alışveriş tüm zamanların en yüksek seviyesindeyken, mağazanızın farklı büyüklükteki cihazlarda çalışması hayati bir öneme sahiptir.

Bu durum, çok sayıda e-ticaret markasının gezinme çubuklarını ve menülerini yatay kullanım yerine dikey olarak kullanımına yol açıyor. Dikey menülerin ölçeklenmesi daha kolay olurken, farklı ekran boyutlarına uyarlanabilmesi ve daha az yer kaplaması mobil tarama için büyük bir esneklik sağlıyor. Ek olarak, kullanıcılar platformları bir masaüstü veya dizüstü bilgisayarda görüntülendiklerinde, özenle seçilmiş sayfaların geri kalanını görmelerini engelleyen yavaş açılır kutular olmadan sitenizde gezinebilir. Bu da daha sezgisel ve pratik bir alışveriş deneyimi sağlar.

Markaların e-ticaret web sitelerinin öne çıkmasını ve insanların dikkatini çekmesini sağlamak için müşterilerinize benzersiz ve ilginç deneyimler sunması gerekiyor. Markalar, site tasarımında yaratıcılık ortaya koyarak ve onu mevcut trendlerle güncel kılarak, markalarının daha güçlü kalmasını sağlayabilir, sitede geçirilen süreleri ve sonuç olarak dönüşüm oranlarını artırabilirler.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds