Ara
Close this search box.

Tüketicilerin e-ticaret platformları ile ilgili şikâyetleri artıyor

e-ticaret
şikayet

Coveo, kullanıcılarına bulut tabanlı bir platform sunuyor ve bu platformda özel yazılımlar sağlıyor. Şirket, ABD ve Birleşik Krallık’ta 4 bin tüketiciyle etkileşim kurarak bir anket gerçekleştirdi. Anket sonuçlarına göre “2022 Uygunluk Raporu” hazırlandı.  Rapor, tüketicilerin e-ticaret siteleri hakkındaki şikayetlerinin arttığını ortaya koyuyor.

Tüketicilerin yüzde 35’i yavaş web sitelerinden şikâyetçi

Coveo anketi raporuna göre, katılımcıların yüzde 91’i geçtiğimiz yıl online alışveriş yaparken en az 1 sorunla karşılaştı. Katılımcıların yüzde 35’i, web sitelerinin yavaşlığından şikâyetçi olurken, yüzde 34’ü platformlarda istediklerini ürünü bulamamaktan şikayet etti. Düzensiz e-ticaret platformlarından şikâyetçi olan tüketicilerin oranı ise yüzde 29 oldu. Ayrıca, ankete katılanların sadece yüzde 6’sı online alışveriş deneyimlerinin her zaman problemsiz geçtiğini düşünüyor.

Aynı zamanda, ankete katılanların yüzde 93’ü online kanallar üzerinden yaşadıkları deneyimin fiziksel mağazadaki deneyimden daha iyi olmasını bekliyor. Katılımcıların yüzde 59’u, verilerinin perakendeciler tarafından nasıl kullanıldığı konusunda endişeli olduklarını söylese de, yüzde 51’i kişisel verileri güvendikleri markalarla paylaşma olasılıklarının daha yüksek olacağını ifade ediyor.

Z kuşağı e-ticaret harcamalarında lider durumda

Anket, Z kuşağı içerisinde yer alan katılımcılar ile diğer katılımcılar arasındaki farkı özel olarak inceleme altına aldı. Yayınlanan verilere bakıldığında, Z kuşağı içerisinde yer alan tüketicilerin, ürünleri daha hızlı bulabildikleri takdirde daha fazla ödeme yapma olasılığı diğer kuşaklara göre daha yüksek durumda.

Z kuşağında yer alan tüketicilerin yüzde 54’ü, platformlar üzerinde yeni bir şeyler keşfedebildikleri takdirde veya özel öneriler aldıklarında daha fazla ödeme yapabileceklerini ifade etti. Aynı zamanda Amazon’a en az bağlı olan kuşak olan Z kuşağı, Amazon’dan uzaklaşma nedenlerinin incelemelere duydukları güvenin azalması olduğunu söyledi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds