Ara
Close this search box.

Sosyal ticarette satışları artıracak 7 öneri

e-ticaret
sosyal ticaret

E-ticarette yaşanan büyüme, markaların sosyal ticaret üzerindeki pazarlama ve satış stratejilerinde büyük değişimlere neden olurken, yaşanan teknolojik gelişmeler ve tüketicilerin artan talepleri e-ticaret markalarının sosyal medya üzerinde daha aktif olmasına neden oluyor.

Sosyal ticaret yatırımları giderek artıyor

Online alışveriş yükseliş ivmesini artırarak devam ettiriyor. 2023 yılına kadar, e-ticaretin toplam satışların yüzde 22’sinden fazlasını oluşturacağı öngörülüyor. E-ticaret ekosisteminde artan rekabet, markaların sosyal ticaret yatırımlarına da hız kazandırmış durumda.

Kaliteli içerik üretin

İnternet, kullanıcılara benzersiz içerikler sunuyor. Tüketiciler her gün markalar hakkında bilgi bombardımanına tutuluyor. Bu yüzden fark edilmek istiyorsanız, web sitenizin yüksek kaliteli içerikle dolu olduğundan emin olmalısınız.

Sadece yeni içerik üretmeniz değil, aynı zamanda etkili bir şekilde içeriklerin sunulması da gerekiyor. Bu durum, diğer web sitelerinde makaleler yayınlamak, konuk gönderileri göndermek ve içeriğinizi daha geniş bir kitleyle paylaşmak için sosyal medyayı kullanmak anlamına gelebilir.

Sitenizi mobil cihazlar için optimize edin

Gelişen teknoloji ile beraber artık çok daha fazla kişi akıllı telefonları sayesinde internete her zamankinden daha fazla göz atıyor. Bu durum beraberinde sitenizin mobil cihazlar için tamamen optimize edilmesi gerekliliğini doğuruyor. Siteniz mobil uyumlu olmadığında, müşterilerin web sitenizde bir işlemi tamamlaması zorlaşabilir.

Web sitenizde herhangi bir e-ticaret işlevi olmasa bile, yine de sitenizin sosyal ticaret açısından mobil bir sürüme sahip olması gerekir. Bu, hangi cihazı kullanıyor olurlarsa olsunlar, tüm müşterilerinizin web sitenizi ziyaret ederken olumlu bir deneyim yaşamasını sağlayacaktır.

Yerel SEO’nun önemini görmezden gelmeyin

Yerel müşterileri hedeflemezseniz, birçok potansiyel satışı kaçırabilirsiniz. Birçok kişi, kendilerine yakın olan işletmelerden ürün ve hizmet satın almayı tercih ediyor. Bu tercih, özellikle tıbbi hizmetler gibi çok fazla güven gerektiren ürünler ve hizmetlerde daha fazla karşımıza çıkıyor.

Yerel SEO, yerel müşteriler için web sitenizi ve online varlığınızı optimize etme süreci olarak tanımlanabilir. Yerel blog gönderileri oluşturmak ve web sitenizi yerel anahtar kelimeler için optimize etmek de dâhil olmak üzere yerel SEO’nuzu geliştirmek için yapabileceğiniz birçok şey var.

Sosyal ticaret sonuçlarınızı takip edin

SEO uzun vadeli bir yatırım aracıdır ve neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görebilmeniz için çabalarınızın sonuçlarını takip etmek büyük bir öneme sahip. Rakiplerinizin SEO çabalarını takip etmekte kendi sonuçlarınızı takip etmek kadar önemli bir noktada. Bu, rekabette bir adım önde olmanıza ve sektörünüzdeki en iyi e-ticaret sitesi olarak konumunuzu korumanıza yardımcı olabilir.

Özel SEO ekibi kurun

SEO karmaşık ve sürekli değişen bir alan olarak karşımıza çıkarken, sitenizi optimize etmenize ve rekabette öne geçmenize yardımcı olabilecek uzmanlardan oluşan bir ekibe sahip olmak bu noktada büyük bir önem taşıyor.

İyi bir SEO ekibi, web sitenizin görünürlüğünü artırmanıza, sitenizin aldığı organik trafik miktarını artırmanıza ve arama sıralamalarınızı iyileştirmenize yardımcı olur.

Web Sitenizi tanıtmak için sosyal medyayı kullanın

Popüler olarak düşünülenin aksine, sosyal medya sadece kişisel kullanım için değildir. Web sitenizi ve işletmenizi tanıtmak için sosyal medya kanallarını kullanabilirsiniz. Sosyal ticaret ve sosyal medya, doğru kullanıldığında daha geniş bir kitleye ulaşmanıza ve sitenize daha fazla trafik çekmenize yardımcı olacaktır.

Her platformun kendi güçlü ve zayıf yönleri vardır, bu nedenle sosyal medya stratejinizi kullandığınız platforma göre uyarlamanız gerekir.

Anahtar kelimeler için sayfalarınızı optimize edin

SEO’nuzu geliştirmenin en etkili yollarından biri, sayfalarınızı anahtar kelimeler için optimize etmektir. Bu, başlık etiketlerinize, meta açıklamalarınıza ve içeriğinize doğru anahtar kelimeleri dâhil etmeyi içeriyor. Ayrıca, web sitenizin URL’sinde ve bağlantılarınızın bağlantı metninde anahtar kelimeler kullanmalısınız.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds