Ara
Close this search box.

2022’de e-ticaret için SEO ipuçları

2022'de e-ticaret
2022'de e-ticaret

E-ticaret web sitelerinin kullanımı her geçen gün artıyor. Pandemi ile beraber insanların iç mekânlarda yaşamaya alışması e-ticarete hız kazandırdı. “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelen SEO, değişen alışkanlıklarla beraber e-ticaret dünyasında işinizi büyütmek için pek çok yeni yol sunuyor. İşte 2022’de e-ticaret için SEO ipuçları

2022’de e-ticaret için yükleme süresini optimize edin

Ürününüz için web sayfası oluştururken, potansiyel müşterilerinizin ilgisini çekmek için mümkün olduğunca ilgi çekici hale getirmeniz gerekir. İyi bir kullanıcı ara yüzünün yanı sıra trafiğinizin akışını sağlayan nokta, yükleme süresidir. Çoğu e-ticaret web sitesi, uzun yükleme süreleri nedeniyle müşteri kaybeder. Bir müşteriyi bekletmek hayal kırıklığına neden olabilir ve onları online mağazadan uzaklaştırabilir. Bu nedenle müşteri memnuniyeti için daha kısa yükleme süresi oldukça önemlidir.

2022’de e-ticaret için sayfa yükleme sürelerini iyileştirmenin bazı yolları şunlardır;

  • E-mağaza için güçlü bir web barındırma kullanmalısınız. Bazı barındırma hizmetleri sağlayıcıları, e-ticaret web siteleri için optimize edilmiş çözümler sunar ve web sitenizin yükleme süresini önemli ölçüde iyileştirebilir.
  • “WebP” gibi yeni görüntü formatlarını kullanın ve görüntülerinizi sıkıştırın.
  • Online mağazanızda özgün temalar, etkili eklentiler ve araçlar kullanın.
  • Web sayfasında çerez boyutunu küçültün. Çerezlerde ne kadar çok veri depolanırsa, sayfanın yüklenmesi o kadar uzun sürer.
  • Web sitesi dosyalarınızı sıkıştırın ve küçültün.
  • Bir CDN ağı kullanın.
  • HTTPS’ye geçin

Araştırmalara göre, web sitelerinin yaklaşık 50’sinin güvenliği yetersiz seviyede. Sitenizin güvenliği yetersizse “HTTP” yerine “HTTPS”ye geçmek sağlıklı olacaktır. HTTPS, son dönemlerde bir Google sıralama faktörü olarak görülüyor. 2022’de e-ticaret web siteleri için de bir “SSL” sertifikasına sahip olmak daha önemli hale geliyor. HTTPS, sunucular ve tarayıcılar arasındaki bağlantıyı güvenli hale getiriyor. SSL Sertifikası yükleyerek web sitenizi kolayca HTTPS yapmamız mümkündür. Mağazanızın güvenli olması için online mağazanız için bir SSL sertifikası satın alabilirsiniz.

  • EAT’yi geliştirin

EAT, “Uzmanlık, Yetkililik ve Güvenilirlik” anlamına gelir. 2022’de e-ticaret ve SEO başarısı için web sitesinde EAT’ın iyileştirilmesi gerekir. Google, bir web sitesini sıralamadan önce EAT düzeyini anlamak için çeşitli algoritmalar kullanır. Bu sebeple e-ticaret işletmelerinin web sitelerinin EAT’ını geliştirmesi önemli hale geliyor. Bunun için büyük trafikli sitelerden link almaya çalışmalısınız.

  • Web sitesi mimarisi

Web siteniz sadece dış görünümü tarafından yönlendirilir. Sitenizin; kullanımı kolay, basit ve anlaşılır olması gerekir. Göz alıcı, kullanıcı dostu bir web sitesi popülerlik için önemli avantajlar sağlar. Web sitenizi güncel tutmak için kullanıcı deneyimine daha fazla dikkat edin. Bir şeyi kullanmak ne kadar kolaysa, müşterilerinizin sitede yollarını bulması da o kadar az zaman alır. Kullanıcıların bu sayfaları kolayca bulup ziyaret edebilmeleri için site haritası menüsüne önemli sayfaları eklemelisiniz. İyi planlanmış bir web sitesi mimarisi, ziyaretçileriniz için müşteri deneyimini iyileştirmenize ve 2022’de e-ticaret ve SEO konusunda size yardımcı olur.

  • Dahili bağlantı

Dahili bağlantı, web sitenizin sayfalarını birbirine eklemek (bağlamak) anlamına gelir. Basit bir ifadeyle; bunlar kendi web sitenizden gelen geri bağlantılardır. Dahili bağlantı, kullanıcılarınızla etkileşim kurmanıza ve hemen çıkma oranınızı artırmanıza ve 2022’de e-ticaret ve SEO konusunda size yardımcı olur. Google sıralamalarını iyileştirmek için blog sayfalarınızdaki ürün sayfalarınızı ve üstbilgi, altbilgi veya kenar çubuğunuzdaki önemli sayfaları birbirine bağlamanız gerekir. İyi planlanmış bir bağlantı kampanyası, web sitenizin sıralamalarını anında artırabilir.

  • Ürün sayfalarını optimize edin

Ürün sayfalarınızı doğru anahtar kelimelerle Google’da sıralamayı başarırsanız, satışlarınızı ve gelirinizi artırabilirsiniz. Anahtar kelime araştırması, ürün sayfası optimizasyonunun ilk adımıdır. Bu nedenle ürün sayfalarınız için doğru anahtar kelimeleri hedeflemelisiniz. Arama hacmi yerine anahtar kelimenin alaka düzeyine odaklanın. Ürün sayfalarınız için doğru anahtar kelimeleri seçmek için PPC verilerinizden içgörüler alabilirsiniz. Doğru anahtar kelimeleri bulduktan sonra ürün sayfası açıklamalarınızı optimize edin. Google’ın ürünlerinizle ilgili ayrıntıları kolayca bulabilmesi için ürün sayfalarınızda ürün şemasını kullanın. Yani 2022’de e-ticaret için ürün sayfalarını ihmal etmeyin!

  • Bahsetmeler ve geri bağlantılar

Geri bağlantılar, Google’da sıralamak için halen en önemli sıralama faktörlerinden biridir. Ancak artık Google eskisinden daha akıllı ve iyi ve kötü bağlantıları kolayca ayırt edebiliyor. Bu nedenle, rakiplerinizin elde etmesi zor olacak ilgili sitelerden yüksek kaliteli bağlantılar almaya odaklanmalısınız. Web siteniz için bağlantı almak için bozuk bağlantı oluşturma, sosyal yardım ve dijital PR gibi özgün yöntemler kullanmanız gerekir.

  • Şema işaretlemeyi kullanın

Şema işaretlemesini kullanmak, SEO’nuzu geliştirmenin en etkili yollarından biridir. Şema işaretlemesi, arama motorlarının web sitenizin ne ile ilgili olduğunu anlaması için anlamsal bir dil kullanır. Arama motorlarının web sitenizin müşteri tabanına ne sunduğunu anlamasını sağlamak için kullanılan koddur. Şema işaretlemesi, arama motorlarının web sitenizi anahtar kelimelere göre daha iyi sınıflandırmasına yardımcı olabilir. Arama motorlarının dilini kullanmak siteye verim sağlayacaktır.

Yukarıda bahsedilen hususlara önem veren e-ticaret şirketleri, 2022’de e-ticaret ve SEO açısından rekabette öne çıkacaktır!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds