Ara
Close this search box.

Vietnam’da e-ticaret hızlı teslimat girişimlerini artırıyor

hızlı teslimat
Vietnam'da e-ticaret

Vietnam’da e-ticaret oranları pandemi sonrası dönemde büyük bir ivme kazandı. Vietnam’ın dijital ekonomisinin 2015’ten bu yana yıllık ortalama yüzde 38 oranında yaşadığı büyüme ile Güneydoğu Asya’da yakalanan yüzde 33’lük oranı geride bıraktığı görülüyor. Yakalan bu büyüme oranları ile beraber hızlı teslimat girişimleri de her geçen gün artmaya devam ediyor.

Vietnam’da e-ticaret pazaryerleri yüzde 8 ila 50 büyüdü

Vietnam E-Ticaret Derneği (VECOM) tarafından yayınlanan bir rapora göre, Covid-19 salgını Vietnam’da e-ticaret için önemli bir itici güç oldu. Ülkenin önde gelen dört online pazaryeri, 2021 yılında yüzde 8 ila yüzde 50 oranlarında büyüme yaşadı.

2021 yılı verilerine göre sipariş sayılarında önemli bir artış yaşanırken, tüketiciler tarafından verilen siparişlerin sepet değerleri planlanan rakamların yüzde 8 ila yüzde 10 üzerinde gerçekleşti. Vietnam’da e-ticarete yönelik artan talep beraberinde pek hızlı teslimat girişimlerinin de hayata geçirilmesine neden oldu.

Hızlı teslimat firmaları yenilikçi çözümler sunuyor

Sektörde artan rekabet, hızlı teslimat hizmetleri sunan birçok firmayı daha büyük bir pazar payı elde etmek için en son teknolojileri uygulamaya ve çeşitli yenilikçi çözümler sunmaya itiyor. Sektörün önde gelen şirketlerinden biri olan J&T Express, daha fazla müşteriye ulaşmak için uluslararası nakliye hizmetleri J&T International’ı devreye soktu.

J&T Express Marka Direktörü Phan Binh, J&T Express’in uluslararası nakliye rotalarını 200’den fazla ülke ve bölgeye genişlettiğini ifade ederek,  ocak ayının başlarında Suudi Arabistan ve BAE’den başlayarak ağlarını Orta Doğu’ya doğru genişlettiklerini söyledi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds