Ara
Close this search box.

Kırsal e-ticaret etki alanını genişletiyor

e-ticaret
kırsal e-ticaret

E-ticaret, büyüme ivmesi ile beraber kentlerden kırsal kesimlere kadar çok büyük bir etki alanına sahip durumda. E-ticaret yaşanan bu büyüme ile beraber tarımsal faaliyetler üzerinde de hâkimiyet kurarken, cep telefonları “yeni tarım aletleri”, veriler “yeni tarım malzemeleri”, canlı yayınlar ise “yeni tarım işi” haline geldi.

Çin’de tarım ürünlerinin e-ticareti 60,3 milyar dolara ulaştı

Kırsal e-ticaret, hem kentsel hem de kırsal pazarları harekete geçirmek için önemli bir kanal haline gelirken, tarım ürünleri tedarik zincirlerinin istikrarını büyük ölçüde artırdı. Çiftçilerin gelirlerinin hızlı büyümesini destekleyerek, yoksullukla mücadelede önemli bir etkiye sahip oldu. 2021 yılında Çin’de tarım ürünlerinin online perakende satışları, yıllık yüzde 2,8 artışla 60,3 milyar dolara ulaştı.

Kırsal kesimde yaşayanlar, kırsal e-ticaret yoluyla kişiselleştirilmiş, markalı ve çeşitlendirilmiş tüketici deneyimine daha fazla önem veriyor. Bu durum, kırsal kesimde yaşayanların tüketim potansiyelinin açığa çıkmasını sağlarken, kentlerde yaşayan tüketiciler online kanallar aracılığıyla ülke genelinde özel özelliklere sahip yüksek kaliteli tarım ürünlerini tercih ediyor.

Kırsal e-ticarete yönelen girişimci sayıları artıyor

Kırsal e-ticaret, çiftçileri istihdam ve girişimcilik için kırsal kesimlere dönmeye teşvik ederken, Çin’de 2021 yılında kırsal kesimlere dönen farklı girişimci ve yenilikçilerin sayısı 11,2 milyon olarak gerçekleşti. Son zamanlardaki en büyük ve en hızlı büyüme olarak kayıtlara geçen bu rakam dört girişimci grubundan oluşuyor; göçmen işçiler, üniversite mezunları, emekliler ve kadınlar. Yaşanan bu eğilim aynı zamanda yerel istihdamın artmasına da yardımcı olmuş durumda.

Resmi verilere göre, kentlerden kırsal kesimlere dönen girişimcilerin yüzde 55’inin, online mağazalar açarak, canlı satış ve temassız dağıtım yapmak için bilgi teknolojisini kullandığı görülüyor. Girişimcilerin Yüzde 85’ten fazlası, geniş bir üretim ve pazarlama hizmetleri yelpazesini ve tarım, kültür turizmi, eğitim gibi alanlarda hizmet veriyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds