Ara
Close this search box.

Türkiye e-ticaret katılım oranlarında Avrupa lideri

e-ticaret
Türkiye e-ticaret

Global sosyal medya ajansı We Are Social ve Hootsuite işbirliği ile hazırlanan “Dijital Türkiye Şubat 2022” raporu yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre, Türkiye e-ticaret platformlarının müşteri sayısı Şubat 2022 itibarıyla 40 milyonu aşarken, kişi başı yıllık harcama ortalama 521 dolara yükseldi.

Online kanallar üzerinden alışveriş yapan internet kullanıcı sayısı 3,6 milyon kişi arttı

We Are Social ve Hootsuite tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 64’ü düzenli olarak e-ticaret platformlarından alışveriş yaparken, online kanallar üzerinden alışveriş yapan internet kullanıcısı sayısı bir önceki seneye göre 3,6 milyon kişi artarak, 40 milyon 840 bin ulaştı. 2021 yılında yayınlanan raporda 37 milyon 240 bin kişinin internetten alışveriş yaptığı görülmüştü.

İnternet kullanıcılarının yüzde 64’ünün internet üzerinden alışveriş yaptığı Türkiye, bu alanda Avrupa’da lider konumda bulunurken, dünyada ise Tayland, Malezya, Güney Kore, Meksika ve Çin’in ardından altıncı sırada yer alıyor.

Türkiye e-ticaret sepet ortalamasında sonuncu sırada

Türkiye e-ticaret ekosistemine katılım oranlarında Avrupa’da zirvede yer alıyor. Sepet ortalamalarına bakıldığında ise, son sırada yer alıyor. Kişi başına yıllık e-ticaret harcamalarında dünya ortalaması bin 17 dolar olarak gerçekleşti. Türkiye e-ticaretinde kişi başı yıllık miktar ise dünya ortalamasının yarısına yakın durumda. Hong Kong, 3 bin 183 dolarlık ortalaması ile bu alanda ilk sırada yer alırken onu; 3 bin 105 dolar ile ABD ve 2 bin 995 dolar ile Güney Kore takip ediyor.

Raporda yer alan veriler incelendiğinde, ekosistemine katılımda Avrupa lideri olan Türkiye e-ticarette kişi başına alışverişte geride kalmış durumda. Türkiye’de 40 milyon 840 bin tüketici online kanallar üzerinden satın alım yapıyor. Satın alınan mal ve hizmetlerin tutarı yıllık 21 milyar 260 milyon dolar olurken, kişi başına düşen yıllık e-ticaret miktarı ise 521 dolar olarak gerçekleşti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds