Ara
Close this search box.

ABD’de e-ticaret satışları 870 milyar dolara ulaştı

e-ticaret
ABD'de e-ticaret

ABD’de e-ticaret, tüm dünyada olduğu gibi büyük bir ivme ile büyümeye devam ediyor. Son olarak ABD Ticaret Bakanlığı Perakende Göstergesi Bölümü tarafından yayınlanan 2021 yılı 4.çeyrek raporuna göre, ABD’de e-ticaret satışları 2021 yılında yüzde 14,2 artışa sahne olarak 870 milyar dolara ulaştı.

ABD’de e-ticaret tüm perakende satışların yüzde 13,2’sini oluşturdu

Amerika’da 2019 yılında 400 milyar seviyelerinde olan online satışlar, yaşanan pandemi süreci ile beraber büyük bir yükseliş gerçekleştirdi. 2020 yılına göre yüzde 14,2 büyüme kaydeden online satışlar 870 milyar dolara ulaşırken, ABD’de e-ticaret satışları, 2021 yılındaki tüm perakende satışların yüzde 13,2’sini oluşturdu. Yaşanan bu büyüme 2019 yılına göre iki katı bir artış yaşandığını gösteriyor.

Son iki sene içerisinde online kanallar üzerinden gerçekleştirilen satışlarda en hızlı büyüyen kategoriler, 2019’dan bu yana yüzde 200 oranında bir büyüme yaşayan mobilya, inşaat malzemeleri ve elektronik oldu. eMarketer verilerine göre, hazır giyim sektörü 2021 yılında, yüzde 39 ile sektör ortalamasının altında bir büyüme gerçekleştirdi.

Online satışların perakende içindeki oranında Çin lider durumda

Yaşanan küresel pandemi online kanallar üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde önemli bir büyüme yaşanmasına yol açtı. Pandemi ile beraber değişen tüketici alışkanlıkları satışlarda büyük bir patlamaya neden olurken, markalar bu dönemde pek çok farklı strateji ile büyüyen rekabette öne çıkmaya çalışıyor.

Yaşanan büyümeye rağmen ABD’de e-ticaret satışları, perakende satışların ancak yüzde 13’ünü temsil ediyor. Çin ise, dijital olarak ABD’den daha gelişmiş bir pazar olarak e-ticaretteki liderliğini sürdürüyor. Çin’de e-ticaret, tüm perakende satışların yüzde 46’sını temsil ediyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds