Ara
Close this search box.

E-ticaret platformlarında sadakat oranları düşüyor

e-ticaret
sadakat

SurveySensum, Endonezya’daki beş büyük şehirde yaklaşık bin kişinin katılım gösterdiği bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışma sonucunda yayınlanan raporda yer alan veriler incelendiğinde, tüketicilerin son üç ayda sık sık e-ticaret siteleri arasında geçiş yaptığı görülüyor. SurveySensum tarafından yayınlanan “2022 E-Ticaret Eğilimleri” raporunda yer alan verilere göre, tüketicilerin yüzde 42’si hala düşük sadakat düzeylerine sahip.

Tüketicilerin yüzde 42’si platformlar arasında geçiş yapıyor

Online alışveriş alışkanlıklarına ilişkin gerçekleştirilen ankete göre, katılımcıların yüzde 42’si genellikle e-ticaret platformları arasında geçiş yapıyor. Platformlar arasında yapılan değişikliklerde, kullanıcıların yüzde 81’i daha fazla sayıda ürün seçeneği sunulmasının etkili olduğunu belirtirken, tüketicilerin yüzde 74’ü ise; ekonomik değer, verimlilik ve etkinlik sağlayabilen ürün veya hizmetlerin bir ürünü satın alma kararı vermeden önce büyük etken olduğu görüşünde birleşiyor.

SurveySensum Araştırma Müdürü Oscar Simamora, yayınlanan raporun tüketici sadakati konusunda firmalara yeni bakış açıları getireceğine inandığını söyledi.  Dijital tüketicilerin, fiyatları platformlar arasında karşılaştırarak alışveriş yapma alışkanlığı edindiğini vurgulayan Oscar Simamora, tüketicilerin ürünü mümkün olan en düşük fiyattan, en yüksek kalitede istediğini ve bunun da tüketicilerin en iyi deneyimi aramaya devam etmesini sağladığını ifade etti.

Markaların, e-ticaret sadakati için bilgilere dikkat etmesi gerekiyor

Markaların tüketici sadakatinde sadece sunulan ürünlerin varlığına ve kalitesine değil, aynı zamanda müşteri memnuniyetine de bakmasını gerektiğini ifade eden Simamora, “Bu nedenle markaların da e-ticaret hizmetlerinde görüntülenen bilgilerin detaylarına gerçekten dikkat etmesi gerekiyor. Listelenen bilgiler net ve tüketicilerin aldıklarıyla uyumlu olduğu sürece tüketicilerin markaya sadakat oranları artıyor.” dedi.

SurveySensum İş Geliştirme Başkanı Vika Indriyasari ise, tüketicileri markalara sadık kılan noktanın, tüketicilerin şikâyette bulunduğunda veya sunulan ürünler hakkında daha fazla soru sormak isteğinde aldıkları yanıtlama hızı olduğunu söyledi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds