Ara
Close this search box.

E-ticarette ürün fiyatları artmaya devam ediyor

e-ticaret
e-ticaret

Adobe, “Dijital Fiyat Endeksi” raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda, e-ticaret sitelerinde yer alan ürünlerin fiyatlarının ocak ayında yüzde 2,7 artış yaşadığı görülürken, fiyatlarda bir önceki aya göre yüzde 1,1 artış yaşandı.

“Tüketiciler, e-ticarette yüksek fiyatlar ile mücadele ediyor”

Adobe’nin büyüme pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Patrick Brown, tüketicilerin e-ticarette yüksek fiyatlar ile mücadele ettiğini belirterek; elektronik, mücevher ve kitap gibi ürün kategorilerinde yaşanan fiyat düşüşlerinin online enflasyonu geçen Kasım ayındaki rekor seviyenin altına çektiğini söyledi.

E-ticaret enflasyonunda yaşanan artışın dikkate değer bir noktada olduğunu vurgulayan Brown, “Elektronik, mücevher ve kitap gibi ürün kategorilerinde yaşanan fiyat düşüşleri, online enflasyonu geçen kasım ayındaki rekor seviyenin altına çekti. Online fiyatların yeni rekorlar kırmaya devam ettiği bu dönemde tüketici talebinin özellikle bakkaliye gibi kategorilerde artış göstermesi bizler için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Online market fiyatlarında rekor artış yaşandı

Dijital Fiyat Endeksi, 18 ürün kategorisini takip ederken, ocak ayında bu kategorilerin beşinde (elektronik, mücevher, kitap, oyuncak ve bilgisayar) yıldan yıla fiyatların düştüğü, diğer kategorilerde ise fiyat artışları yaşandığı görüldü.

Giyim fiyatları yıllık bazda yüzde 15,75 gibi bir oranda artış yaşarken, online market fiyatları arka arkaya 24 ay artışa sahne oldu. Ocak ayında online market fiyatlarında yaşanan yüzde 5,8’lik artış, bu kategoride bugüne dek yaşanan en yüksek artış olarak kayıtlara geçti.

Adobe raporunda yer alan verilere göre, tıbbi ekipman ve malzeme kategorisi Covid-19 test kitlerine olan talep artışı nedeniyle yıllık bazda yüzde 8,2 oranında artış yaşayarak kaydedilen en yüksek artış oranına ulaştı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds