Ara
Close this search box.

WORLDEF, 2021 yılında e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminde en çok konuşulan platform oldu

WORLDEF
WORLDEF

“WORLDEF 2021 Faaliyet Raporu” yayınlandı. Raporda, platformun ekosisteme katkı sunan faaliyetleri yer alıyor. E-ticaret ve e-ihracat özelinde düzenlenen ulusal ve global etkinliklerden eğitimlere, webinarlardan tecrübe paylaşım toplantılarına kadar birçok başlığın ele alındığı rapor, platformun vizyonuna ilişkin de detaylar içeriyor.

WORLDEF, vizyonu çerçevesinde hedeflerine ilerliyor

Uluslararası e-ticaret ve e-ihracat ekosistemini temsil eden bir platform olmayı amaçlayan WORLDEF, bu temsiliyeti, ekosistemin değerlerinin ve sorumluluklarının bilinci ile taşıyor. Farklı ölçeklerdeki firmalar ve bireyler için e-ticaret ve e-ihracat odağında eğitim, danışmanlık ve etkinlik faaliyetleri yürütürken, firmaların dijitalleşmesi ve e-ticarete daha fazla yakınlaşması için gerekli proseslerde aktif olarak rol üstleniyor. Ekosistemin etik değerleri, kültürü ve hukuku çerçevesinde çözüm odaklı yaklaşımlar benimseyen WORLDEF, sosyal sorumluluklarının da bilinci ile vizyonu çerçevesinde hedeflerine doğru yol almaya devam ediyor.

WORLDEF’in 2021 Yılı Faaliyetleri

WORLDEF, 2021 yılında e-ticaret ve e-ihracat ekosistemine önemli katkılar sunan faaliyetlere imza attı. Bu çerçevede WORLDEF’in 2021’deki faaliyetlerinden bazıları şunlar;

  • ELC gala gecesi: WORLDEF bünyesindeki ECOM LEADERS CLUB (ELC), e-ticaret liderlerini ikinci kez buluşturdu.
  • Vision Talks: Vision Talks, ELC üyesi e-ticaret liderlerini vizyon sahibi konuşmacılarla buluşturmaya devam etti. Sekiz farklı Vision Talks etkinliğine 500’den fazla kişi katıldı.
  • Roundtable: Roundtable çalıştaylarında e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminin sorunları ele alındı. 15 farklı çalıştaya 100’den fazla e-ticaret lideri katıldı.
  • WORLD E-COMMERCE FORUM: “E-ticaretin Davos’u” WORLD E-COMMERCE FORUM, global e-ticaret ekosisteminin aktörlerini bir araya getirdi. Foruma; İngiltere eski Dışişleri Bakanı Jack Straw ve Lüksemburg eski Başbakanı Jean Claude Juncker da katıldı. Forumda; 12 ülkeden 400’den fazla katılımcı yer aldı. Dokuz sunum ve 5 panel düzenlenen forumda 35 konuşmacı ile katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.
  • Bölgesel E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları: WORLDEF’in “Bölgesel E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları”, pandemi sonrası tekrar başladı. Bursa, Kayseri ve Denizli’de e-ticaret ve e-ihracat konuşuldu.
  • WORLDEF BUSINESS SCHOOL (WBS): MEB onaylı ilk ve tek e-ticaret ve e-ihracat okulu WBS’te 2021 yılı itibariyle yaklaşık 30 bin katılımcı eğitim aldı.
  • E-İhracat Panelleri: WBS öncülüğünde düzenlenen e-ihracat panellerinde ekosistemin profesyonelleri, birçok konuda tecrübelerini paylaştı. 31 farklı panelde 8 binden fazla katılımcı yer aldı.
  • WORLDEF Prime: WORLDEF Prime; girişimcilere, profesyonellere ve yeni mezunlara rehberlik etti. 6 farklı buluşmada; 494 öğrenci ve 355 katılımcı yer aldı.
  • E-İhracat Ortak Akıl Toplantısı: WORLDEF ile Horoz Lojistik’in işbirliği ile Kayseri’deki mobilya şirketleri, e-ihracat için bir araya geldi.
  • WORLDEF One Touch: “Uçtan Uca Sınır Ötesi E-Ticaret Kurulumu” programı One Touch, İngiltere ve Amerika’da uçtan uca e-ticaret kurulumu için şirketlere rehberlik etti.
  • ECOM TALENT CAMP: Yenilikçi işe alım programı ECOM TALENT CAMP, e-ticaret istihdamına katkı sundu. 800 başvuru sonucu 170 İngilizce test, 130 mülakat gerçekleşti. Elemeler sonucu 69 kişinin alındığı kamp sonucu 50 genç istihdam edildi.
  • WORLD ECOM EXPO: WORLD ECOM EXPO, Mart 2022’de Antalya’da global e-ticaret ekosistemini buluşturuyor. Etkinliğin iş ortakları, organizasyon hazırlıkları için bir araya geldi.
  • “E-Ticaretin Matematiği” kitabı: ELC üyesi ve Penti E-Ticaret Direktörü Mehmet Türkel’in kaleme aldığı “E-Ticaretin Matematiği” adlı kitap, WORLDEF Yayınları tarafından yayımlandı.
  • WORLDEF Magazine: WORLDEF Magazine, e-ticaret ve e-ihracat ekosistemine özgü haberler, röportajlar, yorumlar ve köşe yazıları ile sektöre vizyon katmaya devam ediyor.
  • E-ticaret raporları: WORLDEF tarafından hazırlanan e-ticaret raporları, sektöre ışık tutuyor.
  • WORLDEF Youtube: WORLDEF Youtube kanalında e-ticaret ve e-ihracat ekosisteminden tecrübeli isimlerle röportajlar, sektörel analizler ve e-ticaret etkinlikleri yayınlandı.
  • worldefvakfi.org: worldefvakfi.org’te yayınlanan e-ticaret ve e-ihracata özgü güncel haberler, makaleler, köşe yazıları, analizler, raporlar ve istatistikler, ekosistemin nabzını tuttu.
  • Sosyal medya: WORLDEF’in sosyal medya kanallarında binlerce kişiyle e-ticaret ve e-ihracat özelinde etkileşim kuruldu.

Ömer Nart: Firmaları e-ticarete ve e-ihracata teşvik etmeye devam edeceğiz

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, faaliyet raporu için kaleme aldığı yazıda şunları kaydetti:

WORLDEF olarak dolu dolu bir yılı daha geride bıraktık. Küresel pandemiden yavaş yavaş sıyrıldığımız bu dönemde, e-ticarette ve e-ihracatta farkındalık oluşturma misyonumuzu yerini getirmek için var gücümüzle çalıştık. Ana iş ortağımız Türkiye İş Bankası’nın gücünü arkamıza alarak, e-ticaret ekosistemine omuz verdik! 2021 yılı, pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından e-ticarette temkinli bir büyümeye sahne oldu; ancak öngörüldüğü gibi e-ticarete ve e-ihracata yöneliş devam etti. Türkiye’de e-ihracat, toplam ihracattan sadece yüzde 1,3 oranında pay alıyor. Yani e-ihracatta alınacak daha çok yol var! KOBİ’ler için e-ihracatta büyük bir hareket alanı var. Bu alana yönlenenler, döviz kuru dalgalanmalarından etkilenmeden işlerini büyütebiliyor.

WORLDEF olarak firmalara e-ticaret ve e-ihracat ekosistemindeki potansiyeli göstermeye çalışıyoruz. Bu sebeple 2021 yılında da “yeni dünya düzeninde yer almanın yolu e-ticaret ve e-ihracattır” dedik. 2022’de de bu hedefi savunmaya; firmaları e-ticarete ve e-ihracata teşvik etmeye devam edeceğiz.

2021 yılında çok önemli bir etkinliğe imza attık. E-ticaret ekosistemini sekizinci kez WORLD E-COMMERCE FORUM’da bir araya getirdik. Geniş bir katılımla düzenlediğimiz FORUM’da önemli B2B eşleşmelere ev sahipliği yaptık. Ayrıca, ekosistemin sorunlarını ve geleceğini konuştuk; çözüm önerilerini ele aldık. Bu arada, FORUM’u yurt dışına açıyoruz. İngiltere’de çok daha geniş bir vizyonla benzersiz bir FORUM planlıyoruz.

Bölgesel e-ticaret ve e-ihracat konferanslarına da yeninden start verdik. Bursa, Kayseri ve Denizli’de düzenlediğimiz konferanslarımızın büyük bir ilgi gördü. Anadolu’da e-ticaret ve e-ihracat farkıdalığına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bunun yanında Türkiye’nin MEB onaylı ilk e-ticaret okulu WORLDEF BUSINESS SCHOOL (WBS) bünyesinde e-ticaret ve e-ihracat eğitimlerine de aralıksız devam ediyoruz.

2022 yılında bizi çok yoğun bir mesai bekliyor. Mart ayında büyük bir e-ticaret buluşmasına ev sahipliği yapıyoruz. Benzersiz bir konseptle kurguladığımız WORLD ECOM EXPO’da global e-ticaret ekosisteminin aktörlerini bir araya getiriyoruz. Dünyada örneği olmayan bir e-ticaret etkinliğine hazırlanıyoruz.

Bizim hedeflerimiz var! Türkiye’yi global pazarlarda öne çıkarmak istiyoruz. Stratejik konumu, nitelikli iş gücü ve kaliteli ürünleri ile Türkiye’nin bölgesel e-ticaret merkezi olmasına katkı sağlama vizyonu ile çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yolda WORLDEF’i destekleyen, yanında olan ve iş birliği yapan ana iş ortağımız Türkiye İş Bankası başta olmak üzere partnerlerimize, sponsorlarımıza ve iş ortaklarımıza gönülden teşekkür ediyoruz.

WORLDEF 2021 FAALİYET RAPORU

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds