Kayseri’de “E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi” açılıyor

e-ticaret ve e-ihracat

Kayseri’de “E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi” açılması için protokol imzalandı. Proje, Kayseri Ticaret Odası (KTO) ile Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülüyor. Projeye ilişkin KTO ve ORAN arasında protokol imzaladı. KTO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene; KTO Başkanı Ömer Gülsoy, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Ahmet Emin Kilci ile KTO Yönetim Kurulu üyeleri Erol Sırıklı ve Mehmet Gülsoy katıldı.

Gülsoy: E-ticaret ve e-ihracat konusunda nitelikli danışmanlık hizmeti vereceğiz

KTO Başkanı Gülsoy, 15 ay sürecek porje kapsamında KTO’de “E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi” kurulacağını belirtti. Gülsoy, “Odamız üyesi firmalara e-ticaret ve e-ihracat konusunda nitelikli danışmanlık hizmeti ile firmalarda istihdam edilen 120 kişiye uzmanlık ve yöneticilik eğitimi vereceğiz. 20 firmamız danışmanlık hizmeti alacak. Kurumumuzdan 10 mentor yetişecek ve 15 ay boyunca sürdürülebilir bir eğitim programı olacak.” dedi.

Gülsoy, “Bu proje ile şehrimizdeki firmalara e-ticaret, e-ihracat konusunda nitelikli danışmanlık hizmeti vermeyi düşünüyoruz.” diye konuştu. KTO Başkanı, şöyle devam etti; “Değişen ve dönüşen bir dünyada yaşıyoruz. Pandemi; e-ticaretin, e-ihracatın ve dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gündeme getirmiş oldu. Pandemi yılı olan 2020 ve 2021 yılı dijitalleşmenin ön sıraya geçtiği yıllar olarak hatırlanacak diye düşünüyorum.”

Kilci: E-ihracat konusu sanayicilerimiz tarafından anlaşılmadı

ORAN Genel Sekreteri Kilci ise, “Üreten şehirler programında Kayseri’de uygulanacak olan ilk projemiz. Ticaret Odamız, pandemiyle önemi anlaşılan e-ticaret ve e-ihracat konusunda şehrimize yön çizecek olan bir proje hayata geçirmiş olacak.” ifadelerini kullandı.

Kilci, şöyle devam etti; “E-ihracat konusu sanayicilerimiz tarafından irdelenmiş ve anlaşılmış bir konu değil. Bu proje uluslararası e-ticaretin ve e-ihracatında şehrimizde oturması için bir vesile olmuş olacak. E-ticaret ve e-ihracatın başlangıcı ve sonunu ölçmek çok zor. Bir anda bir firma ürünlerini orada satmaya başladığı zaman hem gelir açısından hem de satış açısından gerçekten önemli bir ivme kazanacak diye düşünüyorum. Proje başvurusu için odamıza teşekkür ediyor, hayırla sonuçlanmasını temenni ediyorum.”

Açıklamaların ardından “Kayseri E-Ticaret ve E-İhracat Danışmanlık Ofisi Projesi” protokolü imzalandı.