Ara
Close this search box.

Singapur, sınır ötesi e-ticaret merkezi haline geliyor

singapur
sınır ötesi e-ticaret

Güneydoğu Asya, sınır ötesi e-ticaret platformları için yeni bir pazar olarak ortaya çıkarken, Singapur bu merkezin tam ortasında yer alıyor. Ülkenin e-ticaret pazarındaki gelirinin 2022 yılında çok büyük bir artışa sahne olacağı ve 2022 yılı sonunda kullanıcı sayısının 4,1 milyona ulaşması bekleniyor.

Singapur, Asya’daki en önemli sınır ötesi e-ticaret destinasyonlarından biri

Dünya Bankası’nın art arda 10 yıl boyunca Asya’nın en büyük lojistik merkezi olarak sıraladığı Singapur, endüstri oyuncuları, son derece güvenilir bir ödeme ağ geçidi ve lojistik hizmetleri sunduğu için hem yerel hem de bölgesel pazarlara hizmet etmek için tercih edilen bir giriş noktası oluyor.

Deloitte tarafından hazırlanan “Asya Pasifik’te Teknoloji Destekli Dijital Ticaret Raporu”, ülkenin Asya’daki en önemli e-ticaret destinasyonlarından biri olarak ortaya çıktığını gözler önüne serdi. Stratejik konumu, gelişmiş dijital ekonomi ekolojisi ve son derece gelişmiş İnternet pazarına ek olarak, ülkenin e-ticaret endüstrisi, bölgesel merkezlerini burada kurmayı seçen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) unıcorn’larının varlığından da güç alıyor. Ülke; Grab, Carousell, Lazada, Ninja Van, Shoppee gibi her biri 1 milyar dolardan fazla değerlemeye sahip şirketlerinde aralarında bulunduğu 15 unicorn çıkararak bölgede bu anlamda ki en büyük güçlerden biri olarak öne çıkıyor.

Singapur, dijitalleşmede bölge lideri

Deloitte raporuna göre, Singapur, bölgesel emsalleri arasında dijital benimseme oranıyla en dijitalleşen ekonomi. Rapor, Singapurlu şirketlerin üretim, ticaret, satış, ödemeler ve lojistik alanlarında dijitalleştiğini gösteriyor. Çalışma, ayrıca, ülkedeki firmaların bölgesel emsallerine göre dijital kanallar aracılığıyla müşterilere daha fazla bağlı olduğunu da ortaya koydu.

Singapur’da ödeme dijitalleşmesinin penetrasyon oranı yüzde 85,2 gibi etkileyici bir oranda gerçekleşti. 2025 yılına kadar, Singapur’daki e-ticaret pazarının, 8 milyar dolar brüt mal hacmi (GMV) ile iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Ülkenin gelişen e-ticaret ortamı, perakende sektörünün canlı büyümesinin bir kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Artan internet penetrasyonu ve artan teknoloji meraklısı tüketiciler ile beraber e-ticaret, son yıllarda istikrarlı bir büyüme kaydetti. 2020 yılında ülkedeki sınır ötesi e-ticaret pazarı 2,15 milyar dolar değerleme ile ülkenin genel e-ticaret pazarının yüzde 35’ini oluşturuyordu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds