Ara
Close this search box.

Dropshipping, 2022’de en önemli e-ticaret trendlerinden biri olacak

dropshipping
dropshipping

Pandemi süreci ile beraber 2021 yılında e-ticaret büyük bir yükselişe sahne oldu. Yaşanan bu yükseliş, milyonlarca startup ve işletmenin dijital senaryolara tamamen geçiş yapması için önemli fırsatlar ortaya çıkardı. E-ticaret ekosisteminde ortaya çıkan bu durum, dropshipping gibi metodolojilerin pazarda yer edinmesinin ve sunduğu faydalar sayesinde önümüzdeki yıllarda trend olmasının önünü açtı.

Kolombiya’da e-ticaretin beş yıl içinde yüzde 74 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor

Kolombiya Elektronik Ticaret Odası (CCCE) tarafından açıklanan verilere göre, geçen yılın ilk çeyreğinde e-ticaret 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 44,3 oranında bir büyüme kaydetti. Ayrıca, Euromonitor International’ın verilerine göre ise, önümüzdeki 5 yıl içinde e-ticaretin ülkede yüzde 74 oranında büyüyeceği tahmin ediliyor.

E-ticarette yakalan bu büyüme oranları, dropshipping gibi stratejileri de beraberinde getiriyor. Stok tutmadan yapılan satış şekli olarak tanımlanan dropshipping, satıcının, ürünü tedarikçiden satın almadan ve stok yapmadan satışa sunmasına olanak tanıyor. Dropshipping yöntemi ile satıcılar, gelen siparişleri tedarikçiye yönlendiriyor ve tedarikçi de siparişleri satıcı adına alıcıya ulaştırıyor.

Dropshipping, dijital ekosistemin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik teklifler sunuyor

Kolombiyalı merkezli stoksuz satış platformu Dropi’nin kurucu ortağı Luis Ramos’a göre, giderek daha fazla insan bu modele katılım gösterirken, kendi işine sahip olmayı ve küçük bir yatırımla satacak herhangi bir ürün bulmayı hedefliyor. Ramos, Dropshipping’in dijital ekosistemin ihtiyaç ve talebini karşılamaya yönelik teklifler sunduğu görüşünde.

Luis Ramos’a göre, kadın giyim ve aksesuarları dünyada en çok gelir elde edilen kategori olarak karşımıza çıkarken, Shopify üzerinden stoksuz satış yapan kullanıcılar için en yüksek sayıda siparişi ve en yüksek brüt ürün değeri bu kategori üzerinden sağlanıyor. Ramos, siparişler açısından en üst kategorilerden biri olmasa da erkek giyim ve aksesuarlarının da brüt ürün değeri söz konusu olduğunda uygun bir stoksuz satış nişi olduğunu belirtiyor.

Dünyada dropshipping

Dropi’nin kurucu ortağına göre, bu eğilim dünyadaki e-ticaretin büyümesine ayak uyduruyor. Bu nedenle, bazı bölgeler diğerlerinden daha yüksek uygulama göstergelerine sahip;

Kuzey Amerika, yüzde 79,8’lik online alışveriş yüzdesi ve yüzde 7’lik ortalama online harcama büyüme oranıyla ilk sırada yer alıyor. ABD nüfusunun yüzde 82’si online satın alım yaparken, Meksika’da tüketicilerin 75’i, Kanada’da yüzde 73’ü satın alımlarını online kanallar üzerinden gerçekleştiriyor.

Avrupa, yüzde 72’lik çevrimiçi alışveriş yüzdesi ve yüzde 2,23’lük ortalama online harcama büyüme oranına sahip durumda. En yüksek e-ticaret aktivitesine sahip ülkeler ise şunları;

  • Birleşik Krallık – Yüzde 87
  • İsveç – Yüzde 84
  • Almanya –  Yüzde 83
  • Hollanda – Yüzde 83
  • İspanya – Yüzde 63

Asya ve Okyanusya, yüzde 53,4’lük bir online tüketici göstergesi ve yüzde 2’lik bir ortalama online harcama büyüme oranı ile üçüncü sırada yer alıyor.

E-ticaret açısından en aktif ülkeler ise şunlar;

  • Güney Kore – Yüzde 88
  • Avustralya – Yüzde 84
  • Japonya – Yüzde 71
  • Çin – Yüzde 59
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds