Ara
Close this search box.

E-ticaret finansman platformu Wayflyer, unicorn statüsüne ulaştı

wayflyer
wayflyer

ABD, İngiltere ve Avustralya’daki e-ticaret satıcılarını destekleyen Wayflyer, gerçekleştirilen B serisi finansman turunda 150 milyon dolara yatırım alarak unicorn statüsüne ulaştı. Unicorn, 1 milyar dolar değerin üzerindeki girişimleri ifade ediyor.

Platform, sağlanan finansmanı Asya, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa pazarlarında genişleme için kullanacak. DST Global ve QED Investors liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turuna, Prosus, Madrone Capital Partners, JP Morgan, Left Lane Capital ve Guillaume Pousaz gibi şirketler katılım gösterdi.  

Wayflyer, Avustralya’da 150’den fazla e-ticaret markasını destekliyor

Wayflyer CEO’su Aidan Corbett, yatırım turunun ardından yaptığı değerlendirmede, şirketin, büyümeyi sağlamak ve büyümenin önündeki engelleri kaldırmak için müşterileri ile iş birliği içerisinde çalıştığını belirtti. Sağlanan fonu yeni personel alımı, şirketin ürünlerinin geliştirilmesi ve yeni bölgelere açılmada kullanacaklarını söyleyen Corbett, “Birlikte çalıştığımız kurucuların inanılmaz fikirleri ve işleri gerçekleştirmek için tutkuları var; sürekli olarak yeni bir çığır açmaya ve iş dünyasında daha da ileriye gitmeye çabalıyorlar ve biz de onları desteklemekten ve yeni zirvelere ulaşmalarına yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İrlanda merkezli Fintech’in, Avustralya’da 150’den fazla e-ticaret markasını desteklediğini söyleyen şirketin pazarlama direktörü Stephen Duke ise, Avustralya’nın şirket için her zaman önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, “Binlerce e-ticaret kurucusunun, birçoğu son iki yılda ünlü hale gelen inanılmaz işletmeler kurmasıyla burada güçlü bir girişimci ruh var. Bu kurucular e-ticaretin önünü açıyor ancak geleneksel finansman yöntemleri her zaman onların ihtiyaçlarını karşılayamıyor.” dedi.

“Pandemi, itici güç oldu”

Yatırım turuna liderlik yapan Prosus Ventures Avrupa yatırım başkanı Sandeep Bakshi de, pandeminin dünya çapında e-ticaretin artmasında önemli bir itici gücü olduğunu belirtti. Bakshi, “Wayflyer, hızlı bir şekilde ölçeklenmek isteyen e-ticaret işletmeleri için finansal hizmetleri dönüştürüyor ve cazip koşullarda sermaye, envanter ve öngörülere erişmelerine yardımcı oluyor. Aidan, Jack ve ekibi, müşterileri için neyin değer yaratacağına dair derin bir anlayışa sahip ve Wayflyer’ın sağladığı finansal ve ticari inovasyon, küresel olarak e-ticaret ekosistemlerini beslemeye yardımcı olacak.” dedi.

DST Global’in kurucu ortağı Tom Stafford ise, Wayflyer ekibinin e-ticaret işletmelerinin büyümesine ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olmaya odaklanmaya devam edeceğine inandıklarını belirtti. Wayflyer’ın küresel çapta yaşadığı genişlemenin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Stafford, “Müşterileri için en iyi ürünleri oluşturmaya ve analitik, pratik bilgiler ve cazip fiyatlı finansman yoluyla proaktif olarak müşterilerinin büyümesine yardımcı olma taahhütlerinden etkilendik. Wayflyer, dünya çapındaki e-ticaret işletmeleri için yenilikçi finansman ve büyüme çözümleri sağlamak üzere küresel olarak genişlerken, ekibi desteklemeye devam etmekten memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds