Ara
Close this search box.

Amazon’un yeni alışveriş özelliği oyunu tamamen değiştiriyor

Amazon
Amazon

E-ticaret devi Amazon’un yeni alışveriş özelliğini her işletmenin kopyalaması gerekiyor! Dijital dünya gittikçe önem kazanmaya devam ediyor. Geçmişten gelen alışkanlıklarımız devam ediyor. Bunların arasında özel günleri sevdiklerimizle kutlamak başta geliyor. Özel günlerde sevgimizi ifade edebilmek ve karşımızdaki kişiyi mutlu edebilmek için en önemli araçlar; hediyelerdir. Ancak pandemi sebebiyle birçok kişi, hediye göndermeyi e-ticaret üzerinden yapıyor. Çünkü e-ticaret, uzakta bulunan sevdiklerimize hediye göndermenin pratik bir yoludur.

Amazon, hediye alışverişini kolaylaştırdı

Amazon, yıllık 386 milyar dolarlık geliri ile e-ticaret üzerinden hediye göndermenin önemini fark etti ve bunun için çalışmalar başlattı. Hem hediye alışverişini kolaylaştırdı hem de ucuz bir çözüm geliştirdi.

Amazon, alışveriş yapanların sadece alıcının e-posta adresi veya cep telefonu numarası ile başkaları için hediye satın almalarını sağlayan ve mobil cihazlarda kullanılabilen yeni bir alışveriş özelliğini duyurdu. Herkes kolayca başkaları için hediyeler alabiliyor. Ancak bu basit özelliğin mükemmelliği, tüketiciler için hediye vermeyi kolaylaştırmak değil! Kullanıcılar aynı zamanda Amazon’un mevcut altyapısından yararlanabiliyor.

Her e-ticaret şirketinin kopyalaması gereken bir hamle!

Mağaza içi alışverişin aksine, Amazon’da alışveriş yapanlar zaten posta yoluyla alışveriş yapıyorlardı. Ancak yeni özellik, tüketicilerin kendilerini aracı olarak kullanmalarına ve paketleri doğrudan alıcılarına, bunun önünde tek bir engel olmadan, ev adresine göndermelerine olanak tanıyor. Ve ek posta ücreti veya hatta hediye paketi masrafı yok! Bu özellik her işletme için dahiyane bir çözüm ve her e-ticaret şirketinin kopyalaması gereken bir hamle olarak görülüyor.

Bu işlem, Amazon’da herhangi bir satın alma işlemi ile hemen hemen aynı; ancak öğenin bir hediye olduğunu belirtmek için hediye kutucuğunun işaretlenmesi gerekiyor. Ardından ödeme sırasında alıcının adresini vermesine izin veren bir seçenek var. Bu durumda bir cep telefonu numarası veya bir e-posta adresine ihtiyaç duyuluyor. Ve elbette, diğer tüm e-ticaret platformlarında olduğu gibi, hediye mesajı ekleme seçeneği de sunuluyor.

Amazon kullanıcı deneyimine odaklanıyor; rakipleri ise fiyatlara!

Amazon, kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanmaya devam ediyor. Rakipleri ise, tüketici davranışında satışları arttıran temel sebebin fiyatlandırma gibi düşündüğü için fiyatlara odaklanmaya devam ediyor. Aslında, online alışverişte fiyatlandırma en önemli faktör değildir. Amazon, bu ayrıntıyı analiz ediyor ve kullanıcılara hediye seçeneği sunarak, hediye almanın kolay bir yolunu sunuyor.

Bir e-ticaret devi olarak Amazon’un belirgin bir hedefi var: İnsanların daha fazla satın almasını sağlamak. Ancak bunu, ürün sunumunu genişleterek, satışları artırarak, abonelikler yolu ile tekrar satın alımlar elde ederek ve hatta ürünleri en rekabetçi fiyatlarla sunarak yapmaya çalışmaz. Bunu, bu yeni alışveriş özelliği ile satın alma kararlarının önündeki engelleri azaltmak için çalışarak yapar. Her büyüklükteki şirketin, hedeflerine ulaşmak için yenilikçi yollar araması gerekiyor. Amazon gibi milyar dolarlık şirketlerin bile gelişmek ve hedeflerine ulaşmak için yeni yollar bulması gerekiyor. Aksi takdirde liderliklerini genişletemez ve rekabette önde kalamazlar!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds