Ara
Close this search box.

Shopify mağazalarının sayısı yüzde 200 arttı

shopify
shopify

Pandeminin e-ticarette yarattığı etki, pazaryerlerinde açılan online mağaza sayılarının artmasına yol açtı. Online mağaza sayılarında yaşanan bu artış e-ticaretteki büyümenin bir göstergesi olarak karşımıza çıkarken, Genus tarafından yapılan araştırmaya göre, Mart 2020 ile Ocak 2022 arasında Shopify’daki mağaza sayısı yüzde 201,53 arttı.

Shopify, 2 yılda 2,5 milyon mağaza ekledi

E-ticaret girişimcilerinin en yoğun kullandıkları platformlardan biri olan Shopify, online mağazasını başlatmak isteyen girişimciler için pek çok farklı fırsat sunuyor. Genus tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Mart 2020 ile Ocak 2022 arasında e-ticaret platformundaki mağaza sayısı yüzde 201,53 artış gösterirken, Platform, iki yıldan kısa bir sürede 2,5 milyon yeni mağazayı bünyesine ekledi.

Mart 2020 ile Ocak 2022 arasında platformdaki çevrimiçi mağazalar, karantinalarda dahil olmak üzere çoğu Avrupa ülkesinde uygulanan korona önlemlerinin etkisi ile yüzde 201,53 gibi bir oranda büyüme gerçekleştirdi.

Shopify mağazalarının çoğu ABD’de hizmet veriyor

Shopify’ın müşterilerinin çoğunluğu ABD’de bulunurken, Ocak 2022’de verilerine göre, platformun ABD’deki mağaza sayısı yüzde 178,53’lük bir artış gerçekleştirerek 2,5 milyona ulaştı. ABD’deki artışla beraber Avrupa mağazalarının sayısı da önemli ölçüde arttı. Hâlihazırda platform; İngiltere’de yüzde 218,81’lik artışla 156 bin, Fransa ‘da yüzde 320,85’lik artışla 60 bin mağaza ile hizmet vermeye devam ediyor.

Genus’un araştırmasına göre, Shopify’a yeni eklenen web sitelerinin çoğunluğu, Amazon gibi e-ticaret devleriyle rekabet edebilecek donanıma sahip olmayan daha küçük oyunculardan oluşuyor. Bu küçük işletmeler, daha yüksek puanlar almak için müşteri memnuniyetine, güvenli ve kullanıcı dostu web sitelerine odaklanıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds