Ara
Close this search box.

Almanya’da e-ticaret 2021’de 99 milyar avroya ulaştı

e-ticaret
Almanya'da e-ticaret

Almanya’da e-ticaret, 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 14,6’lık bir büyüme kaydederek 83,3 milyar avro değere ulaşmıştı. 2021 yılında büyüme oranı yüzde 19’a yükseldi. Dijital hizmetler de dikkate alındığında Almanya’da e-ticaretin toplam değeri 107,1 milyar avroya ulaşıyor.

“E-ticaret olmadan ticaret yapmak düşünülemez”

Merkezi Berlin’de bulunan e-ticaret derneği Der Bundesverband E-Commerce und Versandhandel (bevh), Almanya’da e-ticarette brüt mal satışlarındaki önemli artışın ülkede e-ticaretin ‘normal’ hale geldiğini gösterdiğini belirtti. Bevh Başkanı Gero Furchheim, e-ticaretin giderek “normal ve olağan” olarak algılandığını söyledi. Pandemi ile beraber yaşanan yükselişin kalıcılık sağlayacağına inandığını söyleyen Furchheim, e-ticaret olmadan ticaret yapmanın mümkün olmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Koronavirüs salgını toplumu ve ticareti olağanüstü bir duruma sokmaya devam ediyor; ancak dijital ticaret ve güvenli mal tedariki ile biraz normalliği sağlıyor. Pandeminin başlangıcında e-ticarette ani artışların ardından büyüme, yüksek bir seviyede istikrar kazanıyor. Bu da daha fazla seçenek ve daha iyi hizmet gibi faydalarının kalıcı olduğunu gösteriyor. E-ticaret olmadan ticaret yapmak, ne tüketiciler ne de perakendeciler için zaten düşünülemez.” ifadelerini kullandı.

Mobil e-ticaretin yükselişi devam ediyor

Öte yandan, mobil e-ticaretin satış hacmi yüzde 56,5 artarak 39,9 milyar avroya yükseldi. 2021 yılında tüm e-ticaret satışlarının yüzde 40’ı mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirildi. 2020’de mobil cihazlardan elde edilen satışlar, tüm e-ticaret satışlarının üçte biri olan 28,1 milyar avro olarak gerçekleşti. Yakın dönemde yapılan bir ankette yer alan verilere göre ise, alışveriş yapanların yüzde 96,3’ü siparişlerinden ‘memnun’ ve ‘çok memnun’ olduklarını ifade ediyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzde 40,9’u son 7 gün içinde birden fazla online sipariş verdiklerini belirtti. 2020 yılında bu oran yüzde 39,7 olarak gerçekleşmişti.

Her iki avrodan biri pazaryerlerinde harcanıyor

Raporda, en çok e-ticaret satın almalarının hangi kanallar üzerinden yapıldığı da açıklandı. Buna göre, Almanya’da e-ticarette her iki avrodan birinin harcandığı kanal olarak pazaryerleri öne çıktı. Bakkal teslimatları, eczane ürünleri ve evcil hayvan malzemeleri, yüzde 36,4’lük bir satış artışıyla popüler hale gelen diğer ürünler olarak öne çıktı. Ancak 2020 yılında bu alanda yaşanan büyüme yüzde 40,9 olarak kaydedilmişti. Genel olarak, bireysel ürün gruplarının büyümesi, 2021 yılında uzun vadeli ortalamanın biraz üzerinde dengelenmiş durumda.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds