Ara
Close this search box.

Amazon, 4 ülkede “en iyi işveren” sertifikası aldı

amazon
amazon

En İyi İşverenler Enstitüsü, 5 kıtada, 123 ülke ve bölgede bin 857’den fazla kuruluşu onaylıyor. Enstitü, Amazon’u; İspanya, İtalya, Fransa ve Polonya’da “en iyi işveren” olarak kabul etti.

Dünyanın en prestijli sertifikalarından biri

En İyi İşveren Sertifikası, insan kaynakları yönetimi alanında dünyanın en prestijli sertifikalarından biri olarak kabul ediliyor. En İyi İK Uygulamaları Anketi olarak tanımlanan anket; yetenek stratejisi, iş gücü planlaması, yetenek edinme, çeşitlilik ve içerme, işe yerleştirme, öğrenme ve beceri geliştirme, performans yönetimi, liderlik gelişimi, kariyer ve yedekleme yönetimi, ücretlendirme ve faydalar ve kültür gibi başlıklarda 100’den fazla soru içeriyor.

En İyi İşverenler Enstitüsü CEO’su David Plink, yaptığı açıklamada, Amazon’un bu başarısında uyguladığı yöntemlerin çok etkili olduğunu ifade etti. Plink, zorlu bir yılın geride kaldığını söyleyerek, “Önceki yıl gibi, bu yılda dünyanın dört bir yanındaki kuruluşları etkileyen zorlu bir yılı atlatan Amazon, iş yerinde mükemmel insan uygulamalarını sürdürmeye öncelik verdiğini göstermeye devam etti. Amazon, işçilerinin yaşamları üzerinde olumlu bir etki yaratmak için yorulmadan çalışırken, değişen iş dünyasının zorluklarını karşılamaya da devam ediyor. Bu yıl kendi ülkelerinde En İyi İşveren olarak belgelenen kuruluşları kutlamaktan ve alkışlamaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amazon, Fransa’da üçüncü kez sertifikayı almaya hak kazandı

E-ticaret devi Amazon, 2014’ten beri faaliyetlerini sürdürdüğü Polonya’da bu sertifikayı ilk kez aldı. İtalya ve İspanya’da üst üste ikinci, Fransa’da üçüncü kez sertifikayı almaya hak kazandı.

Amazon, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sertifika, Amazon’un geçmişine, kariyer hedeflerine, eğitim ve beceri seviyelerine sahip insanlar için on binlerce iş imkânı yarattığı ülkelerdeki tüm faaliyetlerini kapsıyor. Polonya’da aldığımız sertifika, ülke genelindeki lojistik merkezi çalışanlarımıza olan bağlılığımızı onayladı. 2014’ten beri Polonya’da kapsayıcı, güvenli ve modern bir işyerinde iş fırsatları sunarak 25 binin üzerinde kalıcı iş yarattık. Bu ülkelerde lojistik merkezlerimizdeki çalışanlar, şirketin kendi seçtikleri alanda eğitim almalarını desteklediği Kariyer Seçimi programına da erişebilir. Müşterilerimize hizmet etmek için inovasyon ve yaratıcılığın itici gücü olarak cinsiyet eşitliğine ve çeşitliliğe değer veriyoruz.”

En İyi İşverenler Enstitüsü Sertifikasyon Programı

En İyi İşverenler Enstitüsü, 123 ülke ve bölgede bin 857’den fazla kuruluşa sertifika verdi. Sertifikalı En İyi İşverenler, dünya çapında 8 milyondan fazla çalışanın hayatını etkiliyor. Enstitü, İnsan Uygulamalarında mükemmelliği tanıma konusunda küresel otorite olarak kabul ediliyor. En İyi İşverenler Enstitüsü Sertifikasyon Programı aracılığıyla katılımcı şirketler doğrulanabiliyor, sertifikalandırılabiliyor ve tercih edilen işveren olarak kabul edilebiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds