Ara
Close this search box.

E-ticarette başarı sağlayacak ürün özellikleri

e-ticaret
e-ticaret

Online sistemler tüketicilerin hayatında daha fazla yer ediniyor. Bu durum ürün satışlarında başarı isteyen markaları online mağaza kurmaya yönlendiriyor. Bunlar kulağa hoş gelse de e-ticaret başarısı, rastgele bir ürünü seçip çok sayıda konteyner satmaktan çok daha fazla unsur içeriyor. İnternetten bir ürün satın aldığımızda bir karar vermek için birçok zihinsel süreçten geçiyoruz. Peki, ürün bu karar verme sürecinde nasıl bir rol oynuyor? İşte 2022 yılında e-ticarette başarı sağlayacak ürün özellikleri…

E-ticaret ürünü büyük bir pazara hitap etmeli

E-ticarette sadece küçük bir grup insanın ilgilendiği bir ürün grubu satmak istiyorsanız niş pazarın boyutuna uygun satışlar yapmaya hazır olmalısınız. Başka bir ifadeyle; küçük nişler genellikle küçük satışlar anlamına geliyor. Unutulmaması gereken noktalardan biri de bir ürün online piyasaya sürüldüğünde, günde binlerce satışa sahip büyük bir niş veya günde sadece bir avuç satışla devam eden bir niş olsa da aynı miktarda çaba gerektirir. Buna göre bir ürünün sahip olması gereken en önemli faktör veridir ve çıkarmak istediğimiz veri, taleptir.

Ürün talebini analiz etmek için artık birçok araç kullanılıyor. Bunun için en iyi uygulamalardan biri Google Trend’dir. Örneğin; bir arama yaptığınızda karşınıza çıkan grafikte bu modanın en popüler olduğu zamana yönelik talepte büyük bir artış göreceksiniz. Online olarak nerede satış yaptığınıza bağlı olarak Amazon, Shopify ve diğer online pazaryerlerine olan talebi ölçmek için araçlar mevcut.

Tüketiciye büyük bir marka havası verin

Bir ürünün markalaşma özelliğini tam olarak anlamak için öncelikle markanın ne olduğunu ve ne olmadığını tanımlamak gerekiyor. İlk olarak anlaşılması gereken şey şudur, bir logo bir marka değildir. Bir logo, gerçek bir anlamı olmadığında sadece bir grafik öğesidir. Marka unsuru, bir kişinin ürün, hizmet, deneyim veya şirket hakkındaki algısı veya duygusudur.

Marka kavramı birden fazla anlam içeriyor. Ancak en sevdiğiniz markaları düşündüğünüzde, genellikle bir duyguya bağlıdırlar. Örnek olarak Apple’ı düşünün. İnsanlar Apple markasını düşünebilir ve markayı havalı ürünler, yenilik, iyi tasarlanmış, kullanımı basit gibi algılayabilir. Logoya geri dönersek, insanların ürünleriniz veya kuruluşunuz hakkında güçlü bir algısı varsa logo o duyguların görsel bir hatırlatıcısı olur.

Bunu e-ticaret ürününüze bağladığımızda, e-ticaret ürünlerinizin markası, onunla karşılaşanlara belirli bir duyguyu iletmeye yardımcı olmalıdır. Görsellerinizden, tasarımınızdan, kopyalarınızdan, pazarlamanızdan ve kişiliğinizden her şeyin kişinin zihninde bir resim çizmesi gerekir. Tüketiciler, markanızla etkileşime girerken kendilerini iyi hissetmeli ve neyi temsil ettiğinize inanmalıdır. E-ticarette olmazsa olmaz özelliklerden biri insanların güvendiklerini hissedebilecekleri bir markaya sahip olmaktır. Peki neden? Çünkü insanlar online alışverişlerinde kendilerini rahat hissetmek isterler. İnsanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayın ve mümkün olduğunca çok güven kazanın!

Benzersiz bir satış teklifi sunun

Benzersiz satış teklifi (USP), ürününüzü geliştirirken zaman harcamak gereken bir şeydir. Bu, ürünlerinize en iyi başarı şansını vermek için elde edilecek bir numaralı şeydir. USP’nin bu kadar önemli olmasının nedeni, insanların online bir şeyler satın alırken sadece kendilerini ve ihtiyaçlarını düşünmeleridir. Tüketiciler her bir ürün teklifine bakarak sayfayı tararken, gördükleri her şey hakkında zihinsel mikro kararlar verir: Bu bana uymuyor, bu kalıbı sevmiyorum, daha büyük bir şeye ihtiyacım var, bu çok küçük görünüyor vb. gibi…

Ürünleriniz sorunları çözmeli, hayatı kolaylaştırmalı, kullanışlı ve kullanımı kolay olmalı. Bu sayede, ürünleriniz hakkında yapılan zihinsel mikro yargılar olumlu bir noktaya ulaşacaktır. Bu olumlu düşünceler, tıklamayı satışa dönüştürme konusunda size çok daha yüksek bir şans verecektir. Nihayetinde ürününüz bu özelliklere sahipse, e-ticarette başarı için markanıza en iyi şansı vermiş olursunuz. E-ticaret zor bir alandır. Basit şeyleri doğru yaparsanız, talebe yetişmekte zorlanacak kadar satış yapabilirsiniz. Sırları satamazsınız, güveni iletmek ve ürününüzü sorunları çözecek şekilde tasarlamak için talep sahibi olmanız ve markalaşmanız gerekiyor!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds