Ara
Close this search box.

Amazon, “Amazon Style” adıyla giyim mağazası açıyor

amazon style
amazon style

Amazon, “Amazon Style” adını verdiği bir moda mağazası açılmasının planlandığını açıkladı. Mağaza, algoritmaların müşterilere neyi moda ürünlerini deneme konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Amazon Style, klasik bir mağaza boyutundan daha küçük olacak

Amazon Style, Los Angeles yakınlarında yer alacak ve klasik bir mağaza boyutundan daha küçük olacak. Müşterilerin normal bir giyim mağazasında dolaşır gibi raflarda giysiler bulabileceği mağazada,  müşterilerden denemek istedikleri rengi ve bedeni seçmek için Amazon mobil uygulamasında bir kod taramaları istenecek. Müşteriler, daha sonra soyunma odası için sanal bir kuyruğa girecek ve hazır olduklarında akıllı telefonları aracılığıyla kilidi açabilecek.

“Sonsuz seçime sahip sihirli bir dolap”

Alışveriş yapan tüketiciler, mağaza personelinden daha fazla ürün talep edebilecek ve ürünler iki taraflı bir dolap kullanılarak teslim edilecek. Bu yöntem bir şirket direktörü tarafından “Sanki sonsuz seçime sahip sihirli bir dolap gibi” ifadeleri ile tanımlanıyor.

Odanın dokunmatik ekranları, ayrıca, alışveriş yapanların deneyebilecekleri ürünler öneriyor ve Amazon, algoritmalarının önerileri kişiselleştirebilmesi için müşterinin taradığı her öğenin kaydını tutuyor. Müşteriler, mağazaya girerken dolduracağı stil anketi sayesinde soyunma odasına geldiğinde talep ettiği ürünleri ve ayrıca Amazon’un kendisi için seçtiği diğer ürünleri hazır bir şekilde bulabilecek.

“Her bütçeye ve her fiyat noktasına ulaşmak istiyoruz”

Amazon Genel Müdürü Simoina Vasen, girişim hakkında yaptığı açıklamada, “Müşteri deneyimini önemli ölçüde iyileştirebileceğimizi düşünmedikçe fiziksel perakendede hiçbir şey yapmazdık. Mağaza içinde yer alan her soyunma odası hiç ayrılmak zorunda kalmadan alışverişe devam edebileceğiniz kişisel bir alan.” ifadelerini kullandı.

Yeni mağazanın yüzlerce giyim markası ile çok sayıda müşteri çekmeyi hedeflediğini belirten Vasen, “Her bütçeye ve her fiyat noktasına ulaşmak istiyoruz. Müşteriler 10 dolarlık tasarım bir kot pantolondan, 400 dolarlık bir ürüne kadar her şeyi bulabilecek.” dedi. Öte yandan, Amazon Style müşterileri, ödeme sırasında Amazon’un biyometrik avuç içi tarama sistemi “Amazon One”ı kullanarak ödeme yapabilecek.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds