Ara
Close this search box.

Metaverse pazarı 2026 yılına kadar 758 milyar dolar değere ulaşacak

metaverse
metaverse

Metaverse, müşterilerine gelişmiş, sürükleyici ve etkileşimli dijital deneyimler sunmalarını sağlayarak pazarlamacılar için büyüme fırsatları sunmaya devam ediyor. Her geçen gün markaların ilgi odağı haline gelen metaverse pazarının 2026 yılına kadar 758 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı tahmin ediliyor.

E-ticaret şirketleri metaverse merkezli platformlar oluşturuyor

Amazon ve Shopify dahil olmak üzere pek çok e-ticaret şirketi, dijital işlemleri etkinleştirmek için metaverse merkezli platformlar oluşturmaya devam ediyor. Amazon, kullanıcıların ürünlerini dijital olarak satın almadan önce sanal olarak denemelerini sağlayan etkileşimli alışveriş merkezleri oluşturmak için bulut ve web hizmetlerini ve sanal açılır mağazalarını entegre ederek, meta veri aktarımı için dijital altyapı geliştirmeye hazır bir konuma geldiğini duyurmuştu. Shopify ise, meta veri tabanında sürükleyici bir dijital alışveriş deneyimi oluşturmak için bir AR uygulama geliştiricisi olan Primer’ı bünyesine dahil etti.

Metaverse, internetin geleceği olarak tasavvur ediliyor

Metaverse, mobil ağlar, artırılmış gerçeklik, sosyal medya, oyun, sanal gerçeklik, e-ticaret ve çalışma ortamlarından oluşan etkileşimli, kendi kendine yeten bir ekosistemde sürükleyici varlığın bir entegrasyonu olarak karşımıza çıkıyor. Bu evren, artırılmış gerçekliğin (AR), sanal gerçekliğin (VR) ve fiziksel dünyanın ortak bir dijital alanda buluşmasını sağlayan internetin geleceği olarak tasavvur ediliyor. Markaların sanal evrene geçişi büyük bir hızla devam ederken, platformun çeşitli bileşenleri ve yönleri, paralel bir sanal dünya yaratmak için sorunsuz bir şekilde entegrasyon sağlanan bir aşamaya geldi. NFT’ler ve çevrimiçi etkinlikler, meta evreni ve ilgili teknolojiler için bir fırsatlar evreni yaratarak hızla büyüyor.

Metaverse yatırımları artmaya devam ediyor

Şirketler, meta evreni üzerinden pek çok strateji geliştirmeye devam ederken; Meta, Microsoft, Google, Roblox, Nvidia gibi markalar da yatırımlarını bu alana yoğunlaştırıyor. Meta, VR kulaklık üreticisi Oculus’u satın alarak, AR ve VR teknolojilerini entegrasyonu ile sanal gerçeklik yan kuruluşu Horizon workrooms’u geliştirdi. Microsoft, “HoloLens” adlı karma gerçeklik gözlükleri üzerinde yaptığı çalışmalara devam etti.

Google ise, holding şirketi Alphabet ile akıllı gözlükler kullanarak AR özellikli video konferans geliştiriyor. ABD, metaverse pazarında sahip olduğu 58,5 milyar dolarlık değerle küresel pazarda yüzde 41,2’lik bir paya sahip. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin’in, 2026 yılında 103,1 milyar dolarlık bir tahmini pazar büyüklüğüne ulaşacağı tahmin edilirken, Japonya ve Kanada’nın ise yüzde 31,3 ve yüzde 29,6 oranında büyüme kaydedeceği öngörülüyor. Avrupa pazarının bu dönemde 59,5 milyar dolar değere ulaşması bekleniyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds