Ara
Close this search box.

Küresel e-ticaret ödemeleri 7,5 trilyon dolara ulaşacak

e-ticaret
küresel e-ticaret

Birleşik Krallık merkezli “Juniper Research” tarafından yayınlanan rapora göre, küresel e-ticaret ödeme işlemlerinin değerinin 2026 yılına kadar 7,5 trilyon doları aşması bekleniyor. Bu, sektörün 5 yıl içinde yüzde 55 oranında artan bir büyüme oranına ulaşacağı anlamına geliyor.

Juniper Research tarafından e-ticaret ödemeleri hakkında bir rapor yayınlandı. Raporda, çok kanallı perakendenin son kullanıcılara satış ve müşteri desteği de dâhil olmak üzere perakende hizmetlerine erişim olanağı sağladığı belirtildi. Ayrıca, çok kanallı perakende satış deneyimleri sunan perakendecilerin bu büyümenin ana itici gücü olacağı kaydedildi. Rapora, zamanla kullanıcıların birden fazla kanal aracılığıyla online harcamaları artıracağı da öngörüldü.

E-ticaret harcamaları artıyor

Raporda, kullanıcılar, aynı hizmetlerin kanaldan bağımsız olarak sunulmasını bekledikleri için online, mobil ve fiziksel perakende satış yerleri dâhil olmak üzere e-ticaret ödemelerinin tamamının sektörün büyümesine katkıda bulunacağının tahmin edildiği de vurgulandı.

Açık bankacılık tarafından kolaylaştırılan ödemeler ve dijital cüzdanlarda yer alan tek tıklama ile ödeme seçenekleri dâhil olmak üzere online ödemelerde yeni ödeme yöntemlerine yönelik iştahta da büyük bir artış olduğu belirtiyor.

Küresel e-ticaret ödemelerinin yüzde 37’sinden fazlasını Çin oluşturacak

Raporda, diğer içgörülerin yanı sıra, 2026 yılına kadar Çin’in işlem değerine göre küresel online ödemelerin yüzde 37’sinden fazlasını oluşturacağı vurgulandı. Bunun da web sitesi kullanıcılarının alternatif ödeme yöntemlerine daha kolay erişmesini sağlayacağı belirtildi.

Juniper Research tarafından hazırlanan raporda, Covid-19 pandemisinin küresel olarak online alışverişin büyümesine yardımcı olmaya devam edeceğine dikkat çekildi. Ayrıca, online platformlarda satılan fiziksel ürünlerin, önümüzdeki 5 yıl içinde küresel e-ticaret ödemelerinin işlem değerinin yüzde 82’sini oluşturacağı ifade edildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds