Ara
Close this search box.

Amazon, İngiltere’de 19 Ocak’tan itibaren Visa kabul etmeyecek

amazon
amazon

Amazon, Visa işlem ücretlerinde yaşanan artış satıcılarını önemli ölçüde etkilediği ve fiyatlarını rekabetçi tutmaya çalışan küçük ölçekli online mağazalar için bir “engel” oluşturduğu için 19 Ocak Çarşamba gününden itibaren Birleşik Krallık’ta Visa kredi kartlarını kabul etmeyecek.

Amazonun yaklaşımı müşterilere esneklik sunuyor

Amazon, geçen yılın kasım ayında kredi kartı işlemleri için Visa ücretlerinin yüksek olması nedeniyle 19 Ocak’tan itibaren Birleşik Krallık’ta Visa kredi kartı ödemelerini artık kabul etmeyeceğini duyurmuştu. Amazon, dünyanın diğer pek çok noktasında da aynı durumdan dolayı benzer eylemler gerçekleştirerek, Singapur ve Avustralya’daki Visa kredi kartlarına ek ücret uygulayarak kullanıcılarına varsayılan ödeme yöntemlerini güncellemeleri için bir sonraki satın alımlarında yirmi pound indirim teklif etti.

Amazon ve Visa arasında yaşanan belirsizlik, aynı hamleyi Amerika’da yapma konusunda bir tartışma başlamasına neden oldu. Amazonun yaklaşımı, çoğu şirketin şu anda yapmakta olduğu şeye ters yönde ilerlerken, mümkün olduğu kadar çok ödeme seçeneğiyle çalışarak müşterilere esneklik sunuyor. Şirketler rekabete ayak uydurmak ve tüketicilerin beğenisini kazanmak için “şimdi al, sonra öde” planları geliştirmeye başladı.

Tüketicilerin büyük çoğunluğunun başka bir ödeme yöntemine geçmesi bekleniyor

Birleşik Krallık’ta yaşanan bu durumdan etkilenen az sayıda Visa kullanan tüketici, diğer satıcılara yönelerek değişikliğe yanıt verebilir. Böylece, bu küçük perakendeciler, Visa kredi kartlarıyla ödeme yapmakta ısrar eden küçük yeni müşteri akınından kısa vadeli bir fayda elde edebilirler. Ancak Amazon ile alışveriş yapmanın rahatlığını yaşayan tüketicilerin büyük çoğunluğunun, e-ticaret devinin kararı doğrultusunda başka bir ödeme yöntemine geçme olasılığı daha yüksek gözüküyor.

Amazon’un bu kararı ile çok daha düşük kart işlem ücretleri ödeyerek kâr marjlarını artırabileceği ve bu nedenle müşterilere daha derin indirimler sunarak, satışlarını tedarikçiler ve üreticilerle pazarlık gücünü artırabilecek. Amazon’un artan kârlılığı, büyük resimde pazar payı satın almaya devam etmelerini sağlıyor.

Bu hamle, Amazon’un uzun vadeli stratejisini nasıl ön plana çıkarıyor?

Amazon yalnızca perakende değil çeşitli finans ve ticaret sektörlerinde de bir rakip olarak kabul ediliyor. Amazon, Visa ödemelerini kabul etmeme stratejisi ile gelecekte bunu diğer kredi kartı şirketlerini ve tedarikçilerini tercih ettiği oranları artırmaya zorlamak için bir kaldıraç olarak kullanabilir. Amazon, daha az ödeme seçeneğiyle birçok yeni müşterisini, alışveriş yapanlara Amazon ile alışveriş yaparak daha hızlı ödül kazanma olanağı sunan Amazon Platinum MasterCard’a yönlendirebilecek.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds