Ara
Close this search box.

ABD’de e-ticaret harcamaları 2021 tatil sezonunda rekor kırdı

e-ticaret
ABD'de e-ticaret

Adobe’un verilerine göre, ABD’de e-ticaret harcamaları, tatil sezonunda rekor kırdı. Online tüketiciler, kasım ve aralık aylarındaki tatil döneminde e-ticarette 204,5 milyar dolar harcadı. Bu rakamla beraber yıllık online harcamalarda yüzde 8,6’lık bir artış gerçekleşti.

Alışverişler kasım ve aralık aylarına yayıldı

Açıklanan rakamlar, ABD’de e-ticaret harcaması yapanların alışverişlerini kasım ve aralık aylarına daha fazla yaydığını gösteriyor. 24 Kasım’dan önceki haftalarda, harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 19,2 gibi büyük bir artış gösterirken, Şükran Günü ile Siber Pazartesi arasındaki “Siber Hafta” olarak adlandırılan tatil döneminde harcamalar, bir önceki yıla göre yüzde 1,4 düşüş yaşadı. Satışlar 30 Kasım’dan sonraki haftalarda tekrar yükseldi ve yıllık yüzde 5,6 oranında artış gözlendi.

Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar tüketicileri etkilemedi

Tedarik zincirinde yaşanan aksaklıklar alışveriş yapanlar için zorluklar ortaya çıkarsa da, harcamalar rekor seviyelere ulaştı. Adobe araştırmasına göre, ABD’de e-ticaret alışverişi yapan tüketiciler 2021 tatil döneminde 6 milyardan fazla stokta kalma mesajı gördü. Bu rakam, pandemi öncesi döneme denk gelen 2019 yılından yüzde 253 daha yüksek olurken,  geçen yıla göre de yüzde 10 daha yüksek oldu.

İnternetten alışveriş yapanlar geçmiş dönemlere göre daha düşük indirim oranlarıyla karşılaşsa da yaşanan bu durum satın alımları engellemedi. Örneğin; elektronik kategorisinde indirimler tam fiyat üzerinden yüzde 8 indirime girerken, bu oran 2020 yılında ortalama 21 seviyelerinde seyretmişti. Bilgisayarlar ise, 2020’deki yüzde 22’lik orana kıyasla 2021 yılında yüzde 10’luk bir indirim gördü.

ABD’de e-ticaret tüm pazarlamacıları dijital kanallara yönlendiriyor

Pandemiden sonra birçok marka ve tüketici için kurtarıcı haline gelen e-ticaret, tüm pazarlamacıları dijital kanallara ve zamanlamaya yaklaşımlarında etkiliyor. Pazarlamacılar, kasım ayının başında müşterileri tatil moduna geçtiği için pek çok farklı kampanya stratejisi ile döneme hazırlık yapıyor. BNPL ve arabaya teslim alma gibi perakendeye yönelik yeni dijital yaklaşımlar, tüm kategorilerdeki markaların rakiplerine karşı üstünlük kazanmasına yardımcı oluyor.

Son tatil sezonunda Şimdi Al Sonra Öde (BNPL) çift haneli büyüme kaydetti. BNPL alımlarından elde edilen gelir yüzde 27 artış gösterirken, siparişler de yüzde 10 arttı. Ortalama olarak, alışveriş yapanlar, sepetlerinde yaklaşık üç ürün varken sipariş başına 224 dolar harcama gerçekleştirdi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds