Ara
Close this search box.

Metaverse, milyarlarca dolarlık e-ticarete ev sahipliği yapacak

metaverse
metaverse

Metaverse, “geleceğin sanal evreni” olarak nitelendiriliyor. Facebook Kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in şirket ismini “Meta” olarak değiştirmesi ve platformun bir “metaverse evreni” olması için dönüşüm geçireceğini açıklaması ile büyük bir popülerlik kazanana bu evren, e-ticaret ekosistemine de büyük fırsatlar sunuyor. Zira bu evren, yakın zamanda milyarlarca dolarlık satışlara ev sahipliği yapacak. İnsanları ortak bir sanal dünyada buluşturacak sistemi ifade eden metaverse, kullanıcılarına hayal edebilecekleri her şeyi yapabileceği bir evren sunuyor.

Metaverse e-ticarette neleri değiştirecek?

Metaverse evreninin şimdilik en erken 10 yılda kurulması bekleniyor. Bu evrende otomobiller yarış pistinde kullanılıp satın alınacak, mobilyalar Artırılmış Gerçeklik (AR) ile evlere uygulanabilecek. Markalar sanal mağazalar satın alıp tüketicilere hem dijital hem fiziksel ürünler satabilecek.

Sanal dünyanın sanal ürünleri

Moda ve dekorasyon markaları bu yeni evrende Artırılmış Gerçeklik teknolojilerini kullanabiliyor. Kıyafetler ve mobilyalar, AR ile evlere uygulanabiliyor. Bu sanal dünyada kişiler ve evler için sanal ürünler satılabiliyor.

Sanal mağazalar müşterilerle buluşuyor

Markalar bu sanal evrende mülk satın alarak, marka varlıklarını ve deneyimlerini geliştirmek için kullanabilme imkânına sahip. Zamanını iki farklı dünya arasında bölen tüketicilere hem dijital hem de fiziksel ürünler sunulurken, bu evrendeki yatırımlarında geciken markalar gerçek dünyada sıkışıp kalabilir. Yakın dönemde Alibaba, H&M, MC Donald’s ve Nike gibi pek çok büyük şirket, sanal evrene dahil olarak kullanıcılara hizmet vermeye başladı.

Çoklu kanal genişliyor

Metaverse evreninde müşteriler internette gezindikleri gibi sorunsuz şekilde mağaza vitrinlerini ziyaret ederek sanal evrende ürün arayabiliyor. Artan taleple beraber firmalar, sanal olarak satın alınan ürünlerin hızlı şekilde gerçek dünyada yerine getirilmesini destekleyen güçlü bir çoklu kanal yapısına ihtiyaç duyuyor. Fiziksel ürünlerin ve fiziksel mağazaların, ambalaj ve tabelalara gömülü QR kodları ve Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) deneyimleri ile sunulana benzer şekilde metaverse ile bağlantıları bulunuyor. Müşteriler, fiziksel dünyada saklı metaverse ödüllerini avlayabiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds