Getir’in stratejik yatırımına onay çıktı; n11’e ortak oldu

getir

Getir’in, online pazaryeri n11’e yatırım yapmak için ağustos ayında başlattığı görüşmeler tamamlandı. Rekabet Kurumu’nun onayı sonrası platform, sermaye artırımı ile n11’e ortak oldu. Getir, şirketin yönetiminden de sorumlu olacak.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında hızlı büyümesini sürdüren Getir, yatırımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz yılın ağustos ayında n11.com ile ortaklık görüşmelerini başlatan platforma, geçtiğimiz haftalarda Rekabet Kurumu tarafından, n11 hisselerinin bir kısmının sermaye artırımıyla satın alınması işlemi için onay verilmişti.

“Birlikte e-ticareti hızlandıracağız”

n11.com tarafından paylaşılan bilgilere göre, iki şirket arasındaki yatırım süreci tamamlandı ve online teslimat platformu Getir, n11.com’un ortağı olarak şirketin hissedarları arasına katıldı.

Şirketin kurucusu ve CEO’su Nazım Salur, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Nikâh da tamam. Getir, n11’e ortak oldu. Birlikte e-ticareti hızlandıracağız.” ifadelerini kullandı.

Getir’in Türkiye’deki en büyük yatırımı

Yapılan açıklamada, şirketin, n11.com yönetim kontrolünden de sorumlu olacağı ve n11’de mevcut ortakların şirkette kalmaya devam edecekleri belirtildi. 20 milyondan fazla ürün ve 270 binden fazla kayıtlı iş ortağını 23 milyondan fazla kullanıcıyla buluşturan n11’e yapılan yatırım, Getir’in şimdiye kadar Türkiye’de hayata geçirdiği en büyük satın alma işlemi oldu.