Jeff Bezos, Altos Labs’a 230 milyon sterlin yatırım yaptı

jeff bezos

Amerika merkezli e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, pek çok bilim insanını bünyesine alarak insan vücudunun bir kısmını veya tamamını gençleştirmeye yönelik çalışmalar yürüten Altos Labs’a 230 milyon sterlin yatırım yaptı.

Jeff Bezos, yaşlanmayı durdurmayı hedefleyen şirkete yatırım yaptı

Jeff Bezos, yaşlanma sürecini tersine çevirmeye odaklanan bir firmaya yatırım yaptı. Süreçte biyoteknoloji devi Evan Zimmermann ile birlikte çalışan Amazon kurucusu, pek çok yatırımcının katılımıyla birlikte, şirketin dünya çapında araştırmalarını finanse etmek için Altos Labs’a 230 milyon sterlinlik yatırım yapıldığını duyurdu.

Pek çok önemli bilim insanı şirket bünyesine katılmıştı

Vücudun nasıl yenilenebileceğini görmek için uzun vadeli bir hedef belirleyen Altos Labs, insan vücudunu ve organlarını sağlıklı tutmanın yollarını yaratmaya odaklanacakları laboratuvarları yönetmeleri için pek çok önemli bilim insanını bünyesine katmıştı.

Harvard Üniversitesi’nden araştırmacı David Sinclair, geçen aralık ayında tekniği kullanarak farelere görüş kazandırdıklarını belirterek, “Vücudun yaşını tersine çevirebilecek başka ne yapabilirsiniz? Laboratuvarlarımızda, hangisini gençleştirebileceğimizi görmek için deri, kas ve beyin gibi başlıca organ ve dokuları işaretliyoruz.” ifadelerini kullandı.