Ara
Close this search box.

Ford’un e-scooter girişimi Spin, bazı ülkelerden çekiliyor

e-scooter

Ford bünyesindeki e-scooter girişimi Spin, kısmi olarak ABD’de ve bazı Avrupa ülkelerinden çekilme kararı aldı. Şirket; ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’taki pazarlara odaklanacağını duyurdu.  Şirketin şubat ayında ilk olarak İspanya pazarından çıkacağı belirtildi.

“Çalışanların dörtte biri işten çıkarılacak”

Spin CEO’su Ben Bear, uygulanacak bu stratejinin araç başına elde edilen geliri ikiye katlayacağı belirterek, ”Dünya genelinde 700 kişi çalıştıran Spin’in bu kararı çalışanlarını da etkileyecek, çalışanların dörtte biri işten çıkarılacak.” ifadelerini kullandı.

Üç tekerlekli e-scooter modelleri test ediliyor

Spin, 2016 yılında San Francisco’da kuruldu. Şirket, pazara bisiklet paylaşımı ile giriş yapmıştı. Ancak sonrasında faaliyetlerini e-scooter ekosistemi üzerine odakladı. 2018 yılında, 100 milyon dolara Ford tarafından satın alınan Spin, 2020 yılında Avrupa’ya açılma kararı almış; 1 yıl sonra uzaktan kontrol edilebilen 3 tekerlekli e-scooter modellerini test ettiğini duyurmuştu. 2021 Haziran ayında bu modeli piyasaya süren şirket, temmuz ayında Sacramento’da hizmete başlayacağını açıklamıştı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon’da “ofise dönüş” krizi

Amazon çalışanları arasında yapılan bir ankete göre, çalışanların neredeyse 4’te 3’ü ofise dönüş zorunluluğunun ardından istifa etmeyi düşünüyor.

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds