Ara
Close this search box.

Sosyal ticaret için olmazsa olmaz 5 yöntem

sosyal ticaret
sosyal ticaret

Sosyal medyanın e-ticaret üzerinde etkisinin artması, takipçilerden yararlanma ve tüketiciler ile etkileşim kurma şeklini değiştirmenin zamanının geldiğini gösteriyor. Bu aşamada sosyal ticaret trendi gelişiyor.

TikTok

Analitik platformu App Annie’nin verilerine göre, kısa biçimli video paylaşım uygulaması TikTok, eylül ayında 1 milyar kullanıcıyı geçerken, bu rakamın 2022 yılının sonunda 1,5 milyara ulaşması bekleniyor. Kullanıcı sayısında bu rakama ulaşması halinde TikTok, videoların genel internet trafiğinin çoğunu oluşturduğu bir zamanda en popüler video platformu olarak Instagram’ı geride bırakacak. 2022 yılında e-ticaret yapan markaların sosyal ticaret için TikTok üzerinde içerik oluşturması gerekiyor.

Kısa form videoları

TikTok’un kısa biçimli, kullanıcı tarafından oluşturulan videolardaki başarısı, izleyicilerin sosyal medya ile etkileşimini değiştirdi. Diğer sosyal medya platformları da değişen alışkanlıklar üzerine kendi rakip sürümlerini tanıttı. YouTube’da “Kısa Filmler”, Instagram’da “Reels” videoları ve Twitter’da “Anlar” kullanıcıların hizmetine sunuldu. Sosyal medyadaki başarınız, artık esas olarak bu videoların etkinliğine dayanıyor. 2022 için video stratejinizi kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, ürün tanıtımları, etkileyici reklamlar, marka bilinci oluşturma ve açıklayıcılara odaklayın. Bunlar, sosyal ticaret ile ürünlerinize kitlelerin ilgisini çekmenin basit ve güçlü yollarıdır.

Arttırılmış gerçeklik

Snapchat, artırılmış gerçekliğin ilk uygulayıcılarından biri. Facebook ve Pinterest, birçok ilerici perakendecinin yaptığı gibi bu özelliği alışveriş deneyimlerine ekledi. AR, büyük bir e-ticaret sorununu çözüyor: alışveriş yapanların bir ürünü satın almadan önce denemesine olanak tanınıyor. 2022’de, kısa biçimli AR hikâyeleri yayınlayarak veya ürünlerinize dayalı Instagram filtreleri geliştirmek için AR deneyimlerini sosyal medya akışlarınıza dâhil etmenin bir yolunu bulun. AR kitlenizin katılımını artırmanıza yardımcı olabilir.

Canlı akış alışverişi

Canlı akışlı alışveriş, kanıtlanmış televizyon satış modelini yeniden kullanılır hale getiriyor. Facebook, Instagram ve diğer sosyal platformlar hızla alışveriş kanalının yeni sürümü haline geliyor. Ancak modern form, alışveriş yapanların ürünlerle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurulmasına olanak tanıyan etkileyicileri ve etkileşimli araçları içeriyor. 2022’de sosyal medya ve sosyal ticaret stratejinize canlı akışı ekleyin. Bu yöntem ürünleri daha az yazılı bir şekilde sergilerken tüketicilerle etkileşim kurmanın özgün bir yolu olarak karşımıza çıkıyor.

Influencer

Etkileyici pazarlama ya da influencer pazarlama her geçen gün büyüyor. Tüketiciler meslektaşlarının, uzmanların ve ünlülerin görüşlerine güveniyor. Bu nedenle, 2022’de bir influencer ile ortaklık yapmak satışları artırabilir.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds