Ara
Close this search box.

Özgün web tasarımı e-ticaret satışlarını artırıyor

web tasarım
web tasarım

E-ticaret siteleri, pandemi döneminde yaklaşık 10 yıllık büyüme oranına ulaştı. E-ticaret siteleri de online alışveriş alışkanlıklarına göre şekilleniyor. Ürün ve hizmetlerini doğrudan tüketici beğenisine sunmak isteyen dijital platformlar için site tasarımları kritik bir husus olarak öne çıkıyor.

“Profesyonel e-ticaret sitesi tasarım desteği alınmalı”

Web tasarım uzmanı Hasan Murat, dijitalleşmede değişen tüketici alışkanlıklarının kullanıcı deneyimi, işlevsellik ve sunum gibi kriterler üzerinden belirlendiğini belirterek, “Şirketler için bu durum maliyetleri yükseltiyor gibi görünse de site tasarımlarına yatırım yapmak müşterinin site içerisinde geçirdiği zamanı doğrudan etkilediği gibi satışların da yüzde 30 artırma potansiyelini mümkün kılıyor.” diye konuştu.

Murat, 2020 yılında 4,28 trilyon dolar hacme ulaşacak küresel e-ticaret hacminin 2021 yılı sonu itibarıyla 5 trilyon dolara ulaşacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Online alışverişin dünya genelinde popüler hale gelmesi, global pazardan pay almayı zorlaştırıyor. Şu an dünya genelinde 25 milyon online alışveriş sitesi var. Dolayısıyla dev ekosistemde öne çıkmak isteyen markaların müşterinin ilgisini çekmek için daha fazla yatırım yapmaları kaçınılmaz oluyor. Bu aşamada komplike bir yapı olan e-ticaret sitelerinin ürün listeleme, fotoğraflama, anasayfa tasarımı gibi birçok faktörü birleştirerek özgün kullanıcı deneyimi oluşturması ve profesyonel bir e-ticaret sitesi tasarım desteği almaları gerekiyor.”

“Kullanıcı deneyimi web tasarım öncesi geliştirilmeli”

Kullanıcı deneyiminin web tasarım öncesi geliştirilmesinin, harcanan diğer kaynaklardan yüzde 50 tasarruf ettirdiğini aktaran Murat, “Veriler sitelerde neyi verdiğinizden çok, nasıl sunduğunuzun önemini ve görsel tasarımın iyi bir dizayndan daha fazlası olduğunu gösteriyor. İyi ve özgün bir tasarım, markaların işindeki yetkinliğini, ilgisini, müşteri portföyüne uygunluğunu ve değerini ortaya koyarken internet sitesinin diğer maliyetlerini de azaltıyor. Bu yüzden site tasarımını sadece görünür olmak için yüzeysel bir şekilde yapmak yeterli olmuyor. İşletmelerin vizyonlarına uygun tasarım alternatifleri geliştirebilecek kurumlardan destek almak gerekiyor.” sözlerini kaydetti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds