Ara
Close this search box.

Denizli’de e-ticaret ve e-ihracat buluşması

e-ticaret ve e-ihracat

WORLDEF’in Bölgesel E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları’nın yeni durağı, Ege Bölgesi’nin yıldızı Denizli oldu. Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığı ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) organizasyon partnerliği ile “Denizli E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı 2021” düzenlendi. Konferans, 23 Aralık 2021 Perşembe günü Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansta; e-ticaret ve e-ihracat sektörüne önemli bir katkılar sağlayan profesyoneller, girişimciler ve firmalar bir araya geldi.

“E-ticaret yapan şirket sayısı 350 bin olacak”

WORLDEF olarak 5 yıldır faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Ömer Nart, sadece İstanbul’da değil Anadolu’da da etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Nart, “Burada bir amacımız var. E-ticaret ve e-ihracat ile ilgili oluşturulan farkındalıkla aksiyonlar almaktır. Bu aksiyonları özetlemek gerekirse; özellikle son iki yıl içinde pandemi ile beraber ciddi anlamda e-ticarette bir yükseliş var. Bu yükselişte en önemli sorunlardan biri; istihdam… Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 2019 yılında Türkiye’de e-ticaret yapan işletme sayısı 54 bindi. 2020’de bu rakam 257 bine yükseldi. Bu sene itibariyle bu rakamın 350 bine ulaşması bekleniyor. Şimdi bu kadar şirket e-ticaret ya da e-ihracat yapacaksa burada en önemli sorunlardan biri istihdam oluyor.” ifadelerini kullandı.

WORLDEF olarak çeşitli istihdam çalışmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Nart, “Ecom Talent Camp programı ile yetenekli 100 öğrenciyi bir araya getirerek, eğitim sürecinden geçirerek onları işe yerleştirdik. Bu şekilde e-ticaret istihdamına bir nebze de olsa katkı sunuyoruz.” şeklinde konuştu. Ömer Nart, e-ticaretin perakendedeki oranının geçen yıl yüzde 9’da; bu yıl yüzde 16-17’lerde olduğunu belirterek, bu çerçevede e-ticaret odaklı programları, eğitimleri ve etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Nart, konuşmasının devamında şunları vurguladı; “Bunları yapmamızın sebebi sektörü bilinçlendirmek. Bu işi rakamlarla konuşabiliyor olmak. Dünyanın da nereye gittiğini gösterebiliyor olmak.”

“WORLD ECOM EXPO uluslararası bir buluşma olacak”

e-ticaret ve e-ihracat
WORLDEF Başkanı Ömer Nart

Çeşitli sektörler ve ülkeler özelinde e-ticaret odaklı raporlar hazırladıklarını ifade eden Nart, geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen WORLD E-COMMERCE FORUM’u gelecek dönemde İngiltere’de de yapmayı planladıklarına dikkat çekti. Nart, şöyle devam etti: “Dünyada kamu ve sektörün e-ticaret için bir araya gelip buluştuğu, empati yaptığı birbirlerinin reflekslerini aktardıkları, konuştukları bir uluslararası bir platform yok. Bu konuda dünyada çok ciddi bir boşluk olarak gördük. Bu sebeple WORLD E-COMMERCE FORUM’u önümüzdeki 5 yıl içinde e-ticaret Davos’u olarak dünyada yaygınlaştıracağız. Daha fazla başkan, başbakan ve bakanın katıldığı; stratejik konuların konuşulduğu uluslararası bir buluşma haline getireceğiz.”

WORLDEF tarafından Mart 2022’de Antalya’da düzenlenecek WORLD ECOM EXPO’ya da değinen Ömer Nart, “Türkiye’nin 3 bin kilometre menzilindeki tüm ülkelerden e-ticaret aktörleri Antalya’da bir araya gelecek. Uluslararası pazaryerleri olacak, İngiltere ve Fransa ticaret bakanlıkları ile partnerliğimi olacak. Rusya ve Almanya da dahil olacaklar. WORLD ECOM EXPO’da tamamen ikili eşleştirmeler ve networking olacak. Dolayısıyla doğrudan müşteri-tedarikçi ilişkilerine girebilecekleri bir eşleştirme gerçekleşecek.” sözlerini kaydetti.

Memişoğlu: Bu yıl yaklaşık 2 milyar dolar e-ihracat gerçekleşti

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu

Konferansta konuşan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise, “İhracatımız bu sene çok iyi seyrediyor.” diyerek, “Yıl sonunda Denizli ihracatı 4,5 milyar dolara ulaşmış olacak. Bugüne kadarki ihracat rekorumuz 3,4 milyar dolardı. En son eylül ayında 461 milyon dolarla en yüksek aylık ihracat gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

Türkiye e-ihracat rakamlarına da değinen Memişoğlu, “Bu yıl ülkemizden yaklaşık 2 milyar dolarlık e-ihracat gerçekleştirildi. 2020 yılında küresel e-ihracat 4,3 trilyon dolar oldu. Bu yıl bu rakamın 6 trilyon dolar olarak gerçekleşeceğini öngörüyorlar. Bu iş bu kadar önemliyken, herkes bu işin ucundan tutmak isterken biz de elimizde gelene yapmaya gayret ediyoruz.” sözlerini kaydetti.

WORLDEF ile ikinci e-ticaret etkinliği düzenlediklerini hatırlatan Hüseyin Memişoğlu, “İlgi oldukça bunun devamını getiririz. Çünkü bilgi paylaşıldıkça çoğalıyor. Umarım bugün burada herkes bir şeylerden istifade eder. Biz ortaya bir çorba kaynatacağız; gelenler yanında kepçe, kazan, kaşık ne getirdiyse bu çorbadan kendi paylarına düşeni alıp gidecekler.” ifadelerini kulandı.

“İş garantili e-ticaret programı başlatıyoruz”

Denizli İhracatçılar Birliği olarak İŞKUR iş birliğinde önümüzdeki yıl e-ihracat ve e-ticarete yönelik bir program hazırladıklarını anlatan Hüseyin Memişoğlu, “Operasyon yönetimi, grafik ve yazılım, sosyal medya/reklam yönetimi gibi dört ana başlıkta ve sonrasında da iş garantili bir eğitim programı yapıyoruz. Sertifika vereceğiz; bu sertifika ile gençlerimiz çok kolay iş bulacaklar. Şirketlerimiz bize başvurularsa ve iş havuzu oluşturursak bu yolculuğumuz daha motive edici olacaktır. Programda İŞKUR olduğu için bazı parasal destekler de söz konusu.

E-ticaret ekosisteminin temsilcileri tecrübelerini paylaştı

Denizli E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı kapsamında protokol konuşmalarının ardından keynote sunumlar ve dört farklı panel düzenlendi. Panel başlıkları şöyle: “Türk Girişimciler İçin Yeni Nesil E-İhracat ”Etsy”, “Bütünleşik E-İhracat”, “E-İhracat Başarı Hikayeleri”, “E-Ticaret Başarı Hikayeleri”.

Konferans, gelişen ve değişen e-ticaret ve e-ihracat ekosistemine uyum sağlamak isteyen tüm işletmeler ve girişimciler için önemli fırsatlar sundu. Denizli iş çevrelerine, ekosistemdeki önemli markaların temsilcileri ve e-ticaret profesyonelleri ile networking imkanı sağladı. Sınır ötesi e-ticaret yapmak isteyen bölge firmalarda e-ihracat farkındalığı oluşturmayı hedefleyen konferansta, ekosistemin profesyonelleri çeşitli sunumlar yaparak, e-ihracat tecrübelerini paylaştı. Ayrıca, sınır ötesi e-ticarette dünyadaki son uygulamalar, trendler ve pratik çözümler hakkında bilgiler sağlandı.

Dünyada büyüyen e-ihracat pazarına dikkat çekmek ve geleneksel ihracatçıların, yerel üreticilerin uluslararası pazarlarda e-ihracat yapmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen konferansa, Denizli ve çevresindeki il ve ilçelerden çok sayıda katılım gerçekleşti.

Konferansın sponsorları ve partnerleri

Denizli E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı, Türkiye İş Bankası’nın ana iş ortaklığı ile düzenleniyor.  Denizli İhracatçılar Birliği’ni (DENİB) organizasyon partneri olduğu konferansın partnerleri ve destekleyenler şunlar;

Diamond sponsorlar

  • T-Soft
  • Prapazar
  • MOKA

Platin sponsorlar

  • Yalmans
  • CDEK
  • Asset Lojistik

Gold sponsor

  • Four Season Etsy

Partnerler

  • Biggbrands
  • Inter Patent

Destekleyenler

  • Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD)
  • Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD)
  • Denizli Ticaret Borsası (DTB)
  • Elektronik Ticaret Derneği (ELİDER)
  • Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD)
  • Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli
  • Avrasya Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AYSİAD)
  • Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS)
  • Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Denizli
  • Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESIFED)
  • Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Denizli

Bölgesel E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları

WORLDEF bölgesel e-ticaret ve e-ihracat konferansları, Türkiye’yi bölgesel bir e-ticaret merkezi haline getirme vizyonu ile düzenlenmektedir. E-ticaret ve e-ihracat konferansları ile e-ihracatın KOBİ’lere ve perakende markalarına daha ulaşılabilir olması hedeflenmektedir. Konferanslar, yerel ve bölgesel firmaların vizyonuna hizmet etmektedir.

DENİZLİ E-TİCARET VE E-İHRACAT KONFERANSI

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds