Ara
Close this search box.

Nestlé, satışlarının yüzde 25’ini e-ticarete dönüştürecek

Nestlé
Nestlé

Satışlarının yüzde 13’ünü e-ticaret kanalları üzerinden gerçekleştiren Nestlé, bu alandaki rakamı 2025 yılına kadar yüzde 25’e yükseltmeyi planlıyor.

“E-perakende medya yatırımımız iki katından fazla arttı”

Nestlé stratejik iş birimleri ve pazarlama ve satış başkanı Bernard Meunier, şirketin yatırımcı günü konferansında yaptığı konuşmada, e-ticaret tekliflerini geliştirmeye ve dijital pazarlamaya yaptıkları harcamaları artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Tüketici veri noktalarını yakalamaya odaklanacaklarını ifade eden Meunier, “2019’dan bu yana doğrudan e-ticaret platformları ile yaptığımız e-perakende medya yatırımımız iki katından fazla arttı. Paralel olarak, tüketicilerimizi derinlemesine anlamak ve onlar için daha etkili ve kişiselleştirilmiş deneyimler oluşturmak için devam eden arayışta daha değerli tüketici veri noktalarını yakalamaya odaklanacağız. Online satışlarımız 2025’in sonunda yüzde 13’te yüzde 25’e çıkaracağız. 2025, toplam tüketim mallarının ortalamasını ikiye katlayacak.” ifadelerini kullandı.

“Haftalık olarak 200 binden fazla tüketiciyle görüşüyoruz”

Şirketin e-ticaret tarafında beklentilerini şekillendirirken, haftalık olarak 200 binden fazla tüketiciyle görüştüklerini ve her ay 500 bin ürün incelemesini izlediklerini söyleyen Bernard Meunier, konuşmasına söyle devam etti;

“Organik aramadan gelişmiş içeriğe kadar her yerde her rafta kazanmamız gerektiğini biliyoruz. En yüksek dönüşüm oranlarını sağlayan şey budur. Dolayısıyla, dijital yerli markalar gibi, içerik doğruluğunu, ürün kullanılabilirliğini sağlamak ve tüketici geri bildirimlerini incelemek, ürünlerimizi sepete eklemeyi artırabilecek kritik ayrıntıları incelemek için şu anda 60’tan fazla pazarda markalarımızı taşıyan tüm önemli çevrimiçi mağazaları günlük olarak izliyoruz. Veri bilimi, dijital deneyim ve dijital medya gibi alanlarda daha da hızlanmak için yeni yetenekleri ve uzmanları entegre ettik.”

Geniş bir ürün portföyüne sahip olan şirket; bebek maması, tıbbi gıda, şişelenmiş su, kahvaltılık gevrekler, kahve ve çay, şekerleme, süt ürünleri, dondurma, dondurulmuş gıda, evcil hayvan gıdaları ve atıştırmalıkları içeren pek çok ürünün üreticisi konumunda bulunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds