Ara
Close this search box.

Online ödeme platformu Razorpay, 7,5 milyar dolar değere ulaştı

razorpay
online ödeme

Hindistan’da online ödeme işlemlerinde pazar lideri olan Bangalore merkezli girişim Razorpay, F Serisi finansman turunda 375 milyon dolar yatırım aldı. Finansman turu, Lone Pine Capital, Alkeon Capital ve TCV tarafından yönetildi.

42 girişimden 34’ü Razorpay kullanıyor

Kullanıcılarına 90’dan fazla para birimini destekleyen uluslararası bir ödeme ağ seçeneği sunan Razorpay, Lone Pine Capital, Alkeon Capital ve TCV tarafından yönetilen F Serisi finansman turunda 375 milyon dolar yatırım alarak 7,5 milyar dolar değere ulaştı. Yılda 60 milyar dolarlık işlem gerçekleştiren şirketin müşterileri arasında Facebook, Swiggy, Cred, National Pension System, Indian Oil gibi şirketler bulunuyor. Bu yıl Hindistan’da Unicorn olan 42 girişimden 34’ü Razorpay kullanıyor.

“Online ödeme sistemimiz güçlenmeye devam ediyor”

Razorpay’in kurucu ortağı ve CEO’su Harshil Mathur, işletmeler büyüdükçe kendilerinin de büyüdüğünü belirterek, “Online ödeme sistemimiz güçlenmeye devam ediyor. Son bir buçuk yılda neobanking ve kredilendirme konusundaki tezimizi de kanıtlayabildik. Bir şirket kurduğunuzda ve Razorpay’e kaydolduğunuzda banka hesabı açmaktan bina ödemelerine ve maaş ödemelerine kadar mali açıdan her şeyi yapıyoruz. Birden fazla araç kullanmanıza gerek yok. Bu işletmeler büyüdükçe Razorpay da onlarla birlikte büyüyor.” ifadelerini kullandı.

“Razorpay ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz”

Yatırım turunun önemli ortaklarından Alkeon Capital’in Genel Ortağı Deepak Ravichandran ise, şu ifadeleri kullandı; ” Hindistan online ödeme pazarında lider olan Razorpay, yenilik yapmaya ve yeni yollar açmaya devam etti. Tarihsel olarak eski ödeme sağlayıcıları tarafından yeterince hizmet alamayan satıcılar için uçtan uca kusursuz bir deneyim sunuyor. Coğrafi olarak genişleyen, bankacılık ve yazılım alanlarındaki geniş bir ürün grubu bulunan platform ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds