Ara
Close this search box.

Taxdoo, yeni yatırımla Avrupa’da genişlemeyi planlıyor

taxdoo
taxdoo

Hamburg merkezli Taxdoo, Avrupa genelinde satış vergisi uyumluluğu konusunda ta otomasyon hizmetleri sunuyor. Online perakendeciler bu alanda tek durak olan Taxdoo, B Serisi finansman turunda 64 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, finansmanın Avrupa çapında daha da genişlemek ve e-ticaret işletmeleri için finansal işletim sistemi kurmak için kullanılacağı belirtildi.

Tiger Global ‘in liderliğinde gerçekleştirilen finansman turuna, Accel, Visionaries Club ve 20VC gibi şirketler katıldı. Geçtiğimiz sene gerçekleştirilen A Serisi bir finansman turunda 21 milyon dolar yatırım alan Taxdoo, son yatırımla beraber 350 milyon dolar değere ulaştı.

“Müşterilerimizin büyümelerini hızlandırmak istiyoruz”

Şirketin CEO’su Christian Königsheim, “Müşterilerimizin saatlerce süren manuel işlerinden kurtulmalarına yardımcı oluyoruz. Vergi uyumu için proforma faturalar gibi daha yeni özelliklerle birçok bitişik özellik oluşturduk. Uzun vadeli vizyonumuz, müşterilerimizin büyümelerini hızlandırmasını sağlamak. Uyum ve düzenlemelere çok fazla dikkat etmek zorunda kalmamaları için sıkıcı görevleri otomatikleştirerek onlara rekabet avantajı sağlamak istiyoruz. Bunu ticaret için bir finansal işletim sistemi olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Taxdoo’yu desteklemekten heyecan duyuyoruz”

Tiger Global’in ortağı John Curtius ise, “Taxdoo, bugün e-ticaret tüccarlarının ve pazar yerlerinin karşılaştığı en sıkıntılı noktaları ele alıyor. Taxdoo’nun ekibi, e-ticaret, otomasyon, vergi, muhasebe ve finans alanındaki derin uzmanlığı ve yaygın müşteri odaklılığını benzersiz bir şekilde bir araya getiriyor. E-ticaret için Finansal İşletim Sistemini oluşturmada Taxdoo’yu desteklemekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Taxdoo hakkında

Taxdoo, Avrupa e-ticaret şirketlerine KDV hesaplama ve muhasebe uyumluluk gereksinimlerini karşılama hizmetleri sunuyor. Şirket,  bin 700’den fazla pazaryeri, online satıcı ve kuruluşla çalışmaya devam ediyor. Muhasebe tarafında, şirketlerin KDV’yi hesaplamak için gereken işlem verilerini otomatik olarak sorgulamasına ve çıkarmasına olanak tanınıyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds