Ara
Close this search box.

Alibaba, Metaverse dünyasına giriş yaptı

metaverse
metaverse

Metaverse, tüm dünyada etkisini artırmaya devam ederken, pek çok sektörden şirket, metaverse projeleri açıklamaya devam ediyor. Son olarak, Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba da yeni projesi ile Metaverse dünyasına giriş yaptığını duyurdu.

Metaverse’ün oyun potansiyeli test edilecek

Metaverse dünyasına gerçekleştirilen yatırımlar hızla devam ederken, Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba da Metaverse planlarını açıkladı. E-ticaret ekosisteminde önemli aktörlerden biri olan Alibaba, Metaverse’ün oyun potansiyelini test etmek için bir şirket kurduğunu duyurdu.

Açıklamada, Pekin merkezli yeni şirketin isminin “Yuanjing Shengsheng Technology” olduğu belirtildi. 1,6 milyon dolar sermayeyle kurulan şirket, yazılım geliştirme, bilgisayar sistemi hizmetleri, performans komisyonculuğu ve internet bilgi hizmetleri dâhil olmak üzere çeşitli alanlarda çalışmalar yapacak. Dünya çapında iki milyar tüketiciye ulaşmayı hedefleyen Alibaba, eylül ayında bulut oyun birimi “Yuanjing” isimli bir marka kurmuştu. E-ticaret devinin son raporuna göre şirket, Çin dışında 285 milyon aktif yıllık tüketiciye ulaştı.

Metaverse son dönemlerde gerçekleştirilen yatırımlarla hızla büyümeye devam ediyor. Son olarak Çin merkezli e-ticaret şirketi Alibaba’nın giriş yaptığı Metaverse evrenine yakın dönemde H&M, MC Donald’s, Nike gibi pek çok şirket dâhil olmuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds