Ara
Close this search box.

E-scooter şirketi Tier, Vento Mobility’yi satın aldı

tier
e-scooter

Berlin merkezli e-scooter şirketi Tier, Wind Mobility’nin İtalyan yan kuruluşu Vento Mobility’yi satın alarak İtalyan pazarına giriş yaptı. Alman bisiklet paylaşım platformu olan Nextbike’ı geçtiğimiz ay satın alarak çok modlu bir hale gelen Tier, Wind Mobility’nin İtalyan yan kuruluşu Vento Mobility’yi satın alarak yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Toplam finansmanı 647 milyon dolara ulaştı

Tier, daha önce, ürün stratejisi, tasarım ve yönetim, mühendislik, test ve kalite ve personel artırma gibi dijital hizmetler sağlayıcısı Makery’nin yanı sıra pil değiştirme şirketi olan Pushme’yi de satın almıştı.

Kısa süre önce İsrail operasyonlarını Rus teknoloji devi Yandex’e satan şirket, 2019’da gerçekleştirdiği finansman turunda 72 milyon dolar toplarken, ekim ayında gerçekleşen D Serisi turunun yalnızca bir parçası olarak 200 milyon dolar toplayarak toplam finansmanını yaklaşık 647 milyon dolara çıkardı.

E-scooter’lar Bari ve Palermo sokaklarında kullanıma sunuluyor

Şirketten yapılan açıklamada, ilk Tier e-scooter’larının Bari ve Palermo sokaklarında kullanıma sunulacağı ve diğer İtalyan şehirlerinde de önümüzdeki günlerde faaliyetlere başlanacağı duyuruldu. Tier halihazırda 18 ülkede 165 şehirde mevcut ve entegre bir kask, gidon ve arka kanatta dönüş sinyalleri ve büyük bir ön tekerleğe sahip üçlü fren içeren scooter’larını kullanıcılarına sunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds