Insurtech girişimi Fuse, 25 milyon dolar yatırım aldı

fuse
insurtech

Endonezya merkezli insurtech girişimi Fuse, Güney Doğu Asya’da Tayland ve Vietnam gibi pazarlara girmek için 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu; East Ventures, GGV Capital, eWTP ve Emtek’in katılımıyla açıklanmayan bir küresel fintech fonu tarafından yönetildi.

Sigorta şirketleri birden fazla dağıtım kanalı ve iş ortağıyla bir araya getiriliyor

2017 yılında lansmanı gerçekleştirilen Fuse, sigortacılık hizmetlerini teknolojisi aracılığıyla erişilebilir ve uygun maliyetli hale getirmek için sigorta şirketlerini birden fazla dağıtım kanalı ve iş ortağıyla bir araya getiriyor. Aracı odaklı bir B2A hizmetini sunmak için mobil uygulamaları kullanıyor. “Fuse Pro” uygulaması ile acentelerin ve komisyoncu ortaklarının müşterileri için seçenekleri en üst düzeye çıkarmasını sağlıyor. Girişimin, ayrıca, Tokopedia gibi e-ticaret kanallarıyla ortaklıklar kurarak son müşterilere sigorta ürünlerini düşük maliyetli bir şekilde dağıtan, dijital küçük boyutlu sigorta ürünleri sağlayan B2C ve B2B2C (mikro sigorta ve finans enstitüsü) bulunuyor.

Insurtech şirketleri için çekici bir pazar

Güney Doğu Asya’da hızla büyüyen pazarın 300 milyar dolarlık harcanabilir gelirle 350 milyon tüketiciye ulaşması bekleniyor. Bu durum, bölgeyi insurtech şirketleri için çekici bir pazar haline getiriyor. Pandemi, pek çok sektörde olduğu gibi sigortacılık sektöründe de dijital dönüşümü hızlandırdı. Fuse, bu yatırımla nüfusun yüzde 70’inden fazlasının internete bağlı olduğu Güney Doğu Asya’daki diğer ülkelerdeki devasa ve yeterince nüfuz edilmemiş sigorta endüstrisinden yararlanmayı planlıyor.

“Hedefimiz insanlara sigortayı daha erişilebilir kılmak”

Fuse CEO’su Andy Yeung, Güney Doğu Asya’nın az nüfuslu ülkelerindeki insanlara sigortayı daha erişilebilir kılmak istediklerini vurgulayarak, “Dijital sigorta dönüşümünün daha fazla insanın sigorta ile korunmasına yardımcı olabileceğine derinden inanıyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda Endonezya’da ve Güneydoğu Asya’da sigorta penetrasyon oranı önemli ölçüde artabilir.” dedi.

Yeung, şunları kaydetti: “Güney Doğu Asya’daki çoğu insurtech oyuncusunu araştıran ve Fuse’a yatırım yapmaya karar veren önde gelen bir küresel fintech fonu tarafından tanınmaktan çok memnunuz. Bu küresel ağdaki diğer fintech ve insurtech portföy şirketlerinden erişim ve içgörüler almaktan büyük heyecan duyuyoruz. Küresel yatırımcıların yoğun ilgisi ve Güney Doğu Asya’nın az nüfuslu ülkelerindeki insanlara sigortayı daha erişilebilir kılmak için Fuse’un teknoloji platformunun kullanılması mevcut ekosistem yaklaşımımızı doğruluyor.”

Şirket, Fuse Pro mobil uygulamasını kullanan 60 binden fazla pazarlamacı ve aracı iş ortağına sahip hizmet sunuyor. Genel ve hayat sigortası şirketleri de dâhil olmak üzere 40’tan fazla sigorta şirketi, ortaklar veya son müşteriler için 300’den fazla sigorta ürünü sunmak için Fuse’un platformunu kullanıyor. Şirketin bünyesinde;  Endonezya, Vietnam ve Çin’de bulunan şubelerde 460’ın üzerinde kişi istihdam ediliyor.