Ara
Close this search box.

İş Bankası Resim Koleksiyonu’nun ilk eseri NFT’ye çevrildi

iş bankası
NFT

İş Bankası Resim Koleksiyonu’nda 950’yi aşkın sanatçının 2 bin 500’den fazla eseri yer alıyor. Koleksiyonun ilk eseri olan Hikmet Onat’ın “Peyzaj – Ortaköy” adlı tablosu, envantere kaydından 81 yıl sonra NFT’ye çevrildi.

“Peyzaj – Ortaköy”, İş Bankası’nın NFT koleksiyonunun da ilk parçası oldu

Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu, Osman Hamdi Bey’den Şeker Ahmet Paşa’ya, İbrahim Çallı’dan Hikmet Onat’a kadar 950’yi aşkın sanatçının 2 bin 500’den fazla eserine ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en geniş özel koleksiyonlarından biri olan koleksiyonun nüvesi, 1939 yılındaki ilk Devlet Resim Heykel Sergisi’nden satın alınan 3 eser ile oluşmaya başlamıştı. Hikmet Onat’a ait “Peyzaj – Ortaköy” isimli eseri, 81 yıl önce 9 Aralık 1940 tarihinde koleksiyon envanterine “1” numara ile kaydedilmişti. Bu eser, NFT’ye çevrildi ve İş Bankası’nın dijital koleksiyonunun da ilk parçası oldu.

Resim Koleksiyonu müzede ziyarete sunulacak

Öte yandan, Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu’nun bir müze çatısı altında ziyarete sunulması için çalışmalar sürüyor. İstiklal Caddesi’nde uzun yıllar Türkiye İş Bankası’nın Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren ve “korunması gerekli kültür varlığı” olarak tescilli binanın resim müzesi olarak hizmet vermesi için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Müzenin kurucu küratörlüğüne, mimar, sanat tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Gül İrepoğlu getirilmişti. Müzenin kalıcı ve ilk geçici sergileri için çalışmalara başlayan Prof. Dr. İrepoğlu, Türkiye İş Bankası Resim Koleksiyonu ile ilgili kapsamlı bir kitabın hazırlıklarını sürdürüyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds