Ara
Close this search box.

Bakan Muş: E-ticarette tekelleşmeye müsaade etmeyeceğiz

e-ticaret
Bakan Muş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulunda, Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerinde yapılan oturumda e-ticaret sektörü hakkında açıklamalarda bulundu; milletvekillerinin sorularını cevapladı.

Bakan Muş: Üç tane e-ticaret sitesi değil, 3 bin tane olsun

Ticaret Bakanı Muş, e-ticarette tekel pozisyonuna çıkacak yapılanmalara müsaade etmeyeceklerini vurgulayarak, “Bu alanı mutlaka düzenlemek istiyoruz. Üç tane e-ticaret sitesi değil de 3 bin tane olsun.” dedi. E-ticaret hacminin 2020 yılında yüzde 66 artarak 226 milyar liraya ulaştığını; bu yılın ilk 6 ayında ise 160 milyar lira olarak gerçekleştiğini vurgulayan Bakan Muş, “321 bin firma e-ticaret platformlarında faaliyet gösteriyor. Bu sektör daha da gelişecek ve biz yeni girişimlerin ortaya çıkmasına imkân sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Tekel pozisyonuna çıkacak yapılanmalara biz müsaade etmek istemiyoruz”

Sektörde tekel pozisyonu yaratacak yapılanmalara müsaade etmeyeceklerini söyleyen Bakan Muş, şöyle devam etti;

“Yeni girişimlerin ortaya çıkmasına imkân tanımayacak, sektörü domine edecek veya orada bir tekel pozisyonuna çıkacak yapılanmalara biz müsaade etmek istemiyoruz. Bazen idari tasarruf yapacağız ama kanun gerektiğinde TBMM’nin devreye gireceğine şüphem yok. Bu alanı mutlaka düzenlemek istiyoruz. Esnafın ezilmediği, rekabetçi bir ortamın olduğu, 3 tane e-ticaret sitesi değil de 3 bin tane olsun, aralarında rekabet olsun, esnaf istediği yerde tercih hakkına sahip olsun. Birinde malını satarken diğer başka bir yerde, başka bir platformda da yer almasına imkân tanıyacak şekilde düzenlemeyi yapmak istiyoruz. Bizim de gündemimizin birinci sırasında yer alıyor. Bütçe sonrasında çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds