Ara
Close this search box.

Hızlı teslimat girişimi Flink, 2,85 milyar dolar değere ulaştı

flink
flink

On dakikadan daha kısa sürede hızlı teslimat parolası ile müşterilerine hizmet sunan Berlin merkezli Flink, DoorDash liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda 750 milyon dolarlık yatırım alarak, 2,85 milyar dolar değere ulaştı.

Yatırımların pek çok noktada arttırılması planlıyor

Dört ülke ve yaklaşık 60 şehirde hizmet sunan Flink, sağlanan bu fonla beraber yatırımlarını pek çok noktada arttırmayı planlıyor. DoorDash liderliğinde gerçekleştirilen yatırım turunda; Mubadala Capital, Alman süpermarket zinciri REWE, Prosus, Bond, Target Global, Northzone, Cherry Ventures ve TriplePoint Capital gibi şirketler yer aldı. Yaklaşık 1 yıllık şirket, 7 aydır aktif olarak kullanıcılarına hizmet sunuyor.

Hızlı teslimat girişimi Flink’in CEO’su Oliver Merkel, şirketin hızla büyüyen pazarda dikkat çekmesinin nedeninin kurucular olduğuna inandığını belirterek, “Ne getiriyoruz ve neden bu kadar kısa bir sürede pazar liderliğini kazanabildik; çünkü bence işleri nasıl yaptığımız konusunda takıntılıyız ve masaya biraz deneyim getiriyoruz. Başka yerlerde çok hata yaptık ve umarım bunlardan ders almışızdır. Müşterilerimiz bütün yenilikleri ve hizmetleri alıyorlar; şu anda Flink’in de faaliyet gösterdiği ülkenin güneyinde küçük bir kasaba olan Regensburg’da açtığımız merkezimizde ilk günden itibaren aldığımız iş miktarı çılgıncaydı. Bu, modelimizin her yerde çalıştığının bir göstergesidir. Herkes için süpermarket olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Flink, Almanya’da hızlı teslimatta bir numara”

Yatırım turunun önemli aktörlerinden biri olan REWE Group’un CEO’su Lionel Souque ise, Flink’in pazar lideri olarak çok önemli hizmetler sunduğunu belirterek, “Flink, REWE Group’un uzun vadeli taahhüdüyle desteklediği dinamik bir büyüme yolunda. Bu aynı zamanda Flink ve Rewe arasında satın alma alanında çok olumlu gelişmeye devam eden operasyonel işbirliğini de içeriyor. Bu yılın nisan ayında Flink ile ortak olma kararımızın başarılı olduğu kanıtlandı. Flink şu anda Almanya’da hızlı teslimatta bir numara. Pazar liderliğini genişletmek için ideal bir konumda.” dedi.

DoorDash CFO’su Prabir Adarkar ise, Flink’in büyümesinden ve müşteriyi elde tutmasından etkilendiklerini söyledi. Adarkar, şu ifadeleri kullandı; “Oliver, Julian, Christoph ve ekibi, operatör zihniyetimizi paylaşıyor ve zengin bir endüstri deneyimi getiriyor. Bir yıldan daha kısa bir faaliyet süresi içinde kendilerini önemli Avrupa pazarlarında lider konuma getirmeleri şaşırtıcı değil.”

Daha önce Flink’in en büyük rakiplerinden biri olan Gorillas’a yatırım yapmak için girişimlerde bulunan DoorDash, iki şirketin yönetim tarzları ve uzun vadeli büyüme planları arasındaki farklılıklar nedeniyle yatırımı gerçekleştirememişti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds