Ara
Close this search box.

Opontia, 42 milyon dolar yatırım aldı

Opontia
Opontia

Dubai merkezli e-ticaret girişimi Opontia, risk sermayesi fonu STV’nin liderliğinde gerçekleşen turda 42 milyon dolar yatırım aldı.

“E-ticaret girişimcilerini desteklemeye kararlıyız”

Opontia’dan yapılan açıklamada, mevcut yatırımcılar Raed Ventures ve Global Founders Capital’in yanı sıra New York fonu Upper 90 ve Dubai risk sermayesi fonu VentureSouq dâhil olmak üzere yeni sermaye yatırımcılarının da finansman turuna katıldığı belirtildi.

Opontia CEO’su Philip Johnston, markalarının potansiyelini gerçekleştirmesi amacıyla e-ticaret girişimcilerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Johnston, şöyle devam etti: “Yeni finansman turu şirketin sağlam yatırım durumunu destekliyor ve şirketin kilit büyüme pazarlarındaki varlığını genişletmesini sağlayacak. Markalarının potansiyelini gerçekleştirmesinde e-ticaret girişimcilerini desteklemeye devam etmeye kararlıyız. Opontia’nın desteği sayesinde, biz günlük operasyonları yönetirken girişimciler ölçek ve gelişme elde edebilir ve biz onların markalarındaki büyümeden yararlanmaya devam etmelerini sağlayabiliriz.”

Yüksek büyüme potansiyeli olan pazarlarda ofisler kurulması hedefleniyor

Opontia, mart ayındaki lansmanından bu yana Dubai’nin ötesine geçerek, Polonya, Türkiye ve Suudi Arabistan’da ofisler açtı. Şirket, önümüzdeki aylarda Mısır, Nijerya ve Pakistan dâhil olmak üzere daha yüksek büyüme potansiyeli olan pazarlarda ofisler kurmayı hedefliyor. Kuruluşundan bu yana çalışan sayısını 50’den fazla kişiye çıkaran şirket, dört marka satın alırken 15 markayla daha dönem listeleri imzaladı. Öte yandan, STV’nin genel ortağı Ahmad Alshammari ve Read Ventures’ın kurucu ortağı Saed Nashef’in, Opontia’nın yönetim kuruluna katılacağı belirtildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds