Ara
Close this search box.

Hızlı teslimat markası Clubbi, 4,5 milyon dolar yatırım aldı

Clubbi
Clubbi

Brezilya’da, küçük gıda perakendecileri için işletmeler arası bir kaynak olarak hızlı teslimat alanında hizmet veren Clubbi, ülke çapında hizmetlerinin sınırlarını genişletmek için 4,5 milyon dolarlık finansman sağladığını duyurdu.

Rekabetçi fiyatlar ve daha iyi müşteri hizmetleri hedefleniyor

Brezilya merkezli hızlı teslimat firması Clubbi, çoğu daha önce hiç online alışveriş kanallarını kullanmamış olan yerel satıcılar ve marketler için ihtiyaç duydukları ürünleri stoklayarak, rekabetçi fiyatlar ve daha iyi müşteri hizmetleri sunma hedefiyle 2020 yılında hizmet vermeye başlamıştı.

İlk olarak Red Bull’un dağıtım müdürü olarak çalıştığı dönemde Clubbi için bir vizyona sahip olduğunu belirten kurucu ortaklardan João Macedo, bu dönemde ticaretin çok parçalı ve analog olduğunu; bunun da büyük bir perakende tabanına ulaşmanın zorluğuyla sonuçlandığını gördüğünü ifade ederek , “Aracılara bağlı kalmak pazara girmeyi daha karmaşık ve pahalı hale getiriyor. Uzun bir süre Hindistan’da yaşadım ve orada da bu durum değişti, B2B pazar yerleri orada da oldukça iyi iş çıkardı.” ifadelerini kullandı.

“Market sayımızı 3 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz”

Hizmet hayatına 24 saat hızlı teslimat, minimum sipariş miktarı ve esnek ödeme koşulları giren şirketin bir diğer kurucu ortağı olan Marcos Adler, 2022 yılında market sayısını çok daha ileriye götürmek istediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda Rio de Janeiro’da market sayımız binin üzerine çıktı. Bu rakamı 2022’nin ortalarında 3 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Şirket, ayrıca, brüt mal değeri açısından her ay yüzde 40 büyüyor. Hizmet etmesi zor, daha az işletme sermayesi ile çalışan ve onlara ihtiyaç duydukları her şeyi satın alabilecekleri tek bir yer sunan ve envanterin karşılanmasını sağlamak için iyi bir teslimat süresine sahip uzun bir müşteri kuyruğuna ulaşıyoruz. Müşterilerimizin yapması gereken tek şey web sitesine girmek, tek tıkla sipariş vermek ve ertesi gün siparişi karşılamak.”

Finansman, hızlı teslimat için büyümeyi hızlandıracak

Şirket tarafından yapılan açıklamada, finansmanın,  büyümeyi hızlandırmak, teknoloji geliştirmek ve diğer Brezilya şehirlerine yayılmak için kullanılacağı belirtildi. Hizmet hayatına beş çalışanla başlayan ve 40 kişilik bir ekibe ulaşan şirket çalışan sayısını 2022’nin ortasına kadar 70 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Valor Capital Group ve ONEVC’in ile birlikte yönettiği yatırım turuna ayrıca Better Tomorrow Ventures, Latitud ve Canary katıldı. Valor Capital Group’tan Antoine Colaço yaptığı yazılı açıklamada, şirketin Brezilya’da 35 milyar dolardan fazla gelir sağlayan 200 binden fazla satıcının önüne geçmek için hala uzun bir yolu olduğunun altını çizilerek, şunlar kaydedildi:

“Bu mağazalar, ürünleri verimli ve düşük maliyetli bir şekilde tedarik etmeye çalışırken hala birçok zorlukla karşı karşıya ve ayrıca adil finansman çözümlerine erişimden yoksun. Clubbi, bu mağazaların en iyi ürünleri doğru fiyatlarla ve sağlıklı ödeme koşullarıyla almaları için basit bir yol sunuyor. Clubbi’nin yarattığı sosyal ve ekonomik gelişme çok büyük ve Şirketin ilk sonuçları çok umut verici ve etkileyici.”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds