Ara
Close this search box.

Juncker: AB şirketleri Çin pazarına erişemiyor

Juncker
Juncker

Lüksemburg eski Başbakanı ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu eski Başkanı Jean-Claude Juncker, WORLDEF’in İş Bankası ana iş ortaklığı ile düzenlediği WORLD E-COMMERCE FORUM’a online olarak katıldı.

Juncker, yaptığı konuşmada, forumda kendisine yer verilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. “Keşke Türkiye’de olsaydım.” diye Juncker, uluslararası ticarette uluslararası iş birliklerinin çok önemli olduğuna işaret etti. Juncker, 2014-2019 yılları arasında AB ile Türkiye ile arasında 75 ticari anlaşma imzalandığını belirterek, “Uluslararası iş birlikleri zor olsa da gerçekleşiyor.” dedi. Ayrıca, şirketlerin AB standartlarına uyumlu olmasını istediklerini belirtti.

Juncker: AB ile Türkiye arasında seviyeli bir etkileşim var

AB ile ticaret anlaşması olan ülkelerin giderek arttığını vurgulayan Juncker, Çin’in AB ile ilişkisine dikkat çekerek, Çin şirketlerinin AB pazarına girebildiğine; ancak AB’li şirketlerin Çin iç pazarına erişemediğine dikkat çekti. Juncker, AB ile Türkiye arasında çok seviyeli bir etkileşim olduğunu vurgulayarak, AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilebileceğini belirtti.

Jean-Claude Juncker, “AB Türk ulusunun farkında!” diyerek, AB’nin Türkiye tarafından atılan adımların farkında olduğuna işaret etti. Juncker, İstanbul’un en sevdiği kentlerden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

One Response

  1. Tabi ki ikili ilişkiler Devlerin halklarına
    Mükemmel bir şekilde heyecan ve paylaşma coşkusu veriyor bizim kültürümüze sahip ama sizin de değerlerinizi öğrenerek dünya çapında uluslararası alanda prestij kazandırıyor sevgilerimi sunuyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds