Ara
Close this search box.

MyBroker Başkanı Aliyev: WORLDEF ile iş birliğimiz ürünlerimizin dış pazarlarda tanıtılmasına yardımcı olacak

MyBroker
MyBroker

MyBroker Yönetim Kurulu Başkanı Rashad Aliyev, WORLDEF’in İş Bankası ana iş ortaklığı ile düzenlediği WORLD E-COMMERCE FORUM’da konuştu. Azerbaycan’da e-ticarete ilgilinin arttığını söyleyen Aliyev, “Azerbaycan, İlham Aliyev’in liderliğinde yeni bir gelişme aşamasına girdi ve e-ticaretin gelişmesine ve genel olarak ticaretin dijitalleşmesine destek vererek, e-ticaretin gelişimi devlet siyasetinin daima dikkat merkezinde saklanmaktadır. Bu yönde devlet destek programları yaratılarak önemli çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.

Aliyev, “MyBroker şirketi 2016 yılından itibaren gümrük işlemleri, komple hizmet ve lojistik hizmetler sunan inovatif bir şirkettir. Bu sayede devlet ve özel sektörün gelişiminde kendi değerli teşvikleri ve görüşlerini devletimize sunarak sektörün yenilikçi şirketi olarak tanınmaktadır. Pandemi sürecinin küresel ekonomide yarattığı dönüşüm e-ticarette yeni imkânlar yarattı.” dedi.

“E-ticaret ile ilişkilerimizin geleceğine yatırım yapıyoruz”

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerin altını çizen Rashad Aliyev, şöyle devam etti; “Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkiler her zaman önemli bir rol oynamaktadır. Zamanla iki ülke arasındaki ikili ticaret projeleri ve doğrudan yatırımlarla ekonomik ortaklıkları derinleştirerek, çok yönlü stratejik işbirliği yapıldı. Türkiye ve Azerbaycan Ticaret Bakanları arasında e-ticaret anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, iki ülke arasındaki mal ve hizmet ticaretini artırmak için çok önemli bir değer taşıyor. Bu adımlarla ülkemizde e-ticaret gibi yenilikçi alanlarda birlikte çalışalım. E-ticaret ile ilişkilerimizin geleceğine yatırım yapmış oluyoruz.”

Aliyev, “Bu tür anlaşmaların amacı ticaretin yeni dijital bir ekonomik ortaklık anlaşmasına dönüşmesi -ki işadamları olarak bizler de karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatlarından yararlanmak için her zamankinden daha erken koordineli ve hızlı hareket etmemiz gerektiğinin farkındayız.” sözlerini kaydetti.

“Geleceğin ekonomisinin e-ticarete dayalı”

MyBroker Başkanı Aliyev, “MyBroker şirketi, WORLDEF’in Azerbaycan Ülke Temsilcisi olarak ekonomik ilişkileri yeni bir düzeye taşımak için binlerce işbirliğine açık. Türkiye-Azerbaycan ekonomik ilişkilerinin yeni bir düzeye geçişinde katkıda bulunmak bizler için de çok onur verici. MyBroker şirketi, geleceğin ekonomisinin e-ticarete dayalı olduğunu bilerek, iki ülke arasında ticari ilişkilere katkıda bulunmak ve ülkemizde e-ticaret ve e-ihracatın gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2019 yılında WORLDEF şirketi ile yurt dışı temsilciliği anlaşması imzaladı. Azerbaycan’da ülke temsilcisi olarak bu yönde çalışmaya başladık.” dedi.

“WORLDEF ile e-ihracatın gelişimi için çalışıyoruz”

“WORLDEF ile birlikte Azerbaycan’da e-ihracatın gelişmesi için önerileri değerlendirerek bir takım çalışmalar yapıyoruz.” diyen Aliyev, şu ifadeleri kullandı: “Bu çalışmalarda Ömer Nart’ın ve Orxan Isayev’in ciddi katkıları oldu. Gösterdikleri destek için buradan bir kez daha kendilerine teşekkür ediyorum. Azerbaycan’da e-ihracatın daha da geliştirilmesi ile iş birliğimizin, yerli ürünlerimizin dış pazarlarda tanıtılmasına ve taşınmasına yardımcı olacağına inanıyorum. Bu yönde bilinçlendirme ve pratik tedbirlerin Azerbaycan e-ihracatına ve ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine çok büyük faydası olacağına eminim.”

“WORLDEF ile kardeşlik bağları üzerine inşa ettiğimiz ilişkilerimiz ortaklığa dönüştü”

WORLDEF ile iş birliğimizin ilk adımı olarak 26-27 Kasım 2019 tarihinde Azerbaycan’da ilk defa devlet ve özel sektörü bir araya toplayan “E-Commerce Euroasia Forumu”nu düzenlediklerini hatırlatan Rashad Aliyev, şöyle devam etti:

“Bu foruma devlet kurumlarında ve özel sektörden büyük bir ilgi oldu. Forumda, 600 kişinin üzerinde katılımcı olmakla beraber 10 ülkeden yabancı konuklar da katıldı. E-ticaret alanında en son uygulamalar ve gelecek adımlar ile ilgili konuşmalar gerçekleştirildi. Forumun ikinci günü ise, e-ihracat alanında Azerbaycan’da yapılacak çalışmalarla ilgili hükümet ve özel sektör temsilcilerinin katılmasıyla masa toplantıları yapılarak, araştırmalarla çalışmaların sonunda rapor hazırlanıp, devletin e-ticaret alanında eğitim kurumları ve serbest özel araştırmacılara sunuldu.

Daha sonra WORLDEF Azerbaycan olarak birlikte Azerbaycan’da KOBİ’lere girişimciler ve üniversite öğrencilerine e-ticaret ve e-ihracat farklı sahalarını kapsayan yüzden fazla eğitim ve seminerler gerçekleştirildi. MyBroker ve WORLDEF olarak özel kardeşlik bağları üzerine inşa ettiğimiz ilişkilerimiz bugün kapsamlı bir ortaklığa dönüşmüştür.” Aliyev, WORLDEF ile yapılan iş birliğinin öneminin de altını çizdi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds