Ara
Close this search box.

Siber Pazartesi satışlarında yavaşlama bekleniyor

siber pazartesi
siber pazartesi

Siber Pazartesi (Cyber Monday), kasım ayında düzenlenen önemli alışveriş etkinliklerinden biridir. Alışveriş festivalinde büyük oranlarda indirimler uygulanıyor. Ancak bu yıl satışlarda yavaşlama bekleniyor. Küresel anlamda tedarik zincirinde yaşanan sorunlar sebebiyle alışveriş festivallerini de olumsuz etkiledi. Bu durum alışveriş tutkunlarının bu yılki kampanyaları yetersiz bulmasına sebep oluyor.

Küresel tedarik zinciri kesintileri Siber Pazartesi beklentilerini düşürdü

ABD’li perakendeciler, küresel tedarik zinciri kesintileri nedeniyle daha az indirim ve sınırlı seçenekler sundu. Bu sebeple kampanyaları bekleyen pek çok alıcı alışveriş yapmaktan vazgeçti. Bir yıl öncesine göre, Siber Pazartesi döneminde büyümede keskin bir düşüş yaşayan satıcıların, 11,3 milyar dolar kadar online satış gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Perakendeciler, ayrıca, artan tedarik zinciri maliyetlerinden korunmak ve Noel alışveriş sezonu öncesi yaygınlaşan ürün kıtlığı sorununda stokları daha iyi yönetmek için promosyon anlaşmalarını bu yıl daha fazla haftaya yaydı.

Black Friday’de online harcamalar ilk kez düşüş gösterdi

Bu gelişmeler, geleneksel olarak yılın en büyük alışveriş günlerinden bazılarında satışları sıkıştırdı. Adobe Analytics’ten alınan verilere göre, Black Friday döneminde online harcamalar ilk kez düşüş gösterirken, son yıllardaki büyümeyi tersine çevirdi.

Adobe’nin tahminlerine göre, ABD’de Siber Pazartesi harcamalarının 10,2 milyar ila 11,3 milyar dolar arasında olması bekleniyor. Geçen yılki 10,8 milyar dolara kıyasla orta noktada kabaca düz bir büyüme anlamına gelen bu durum, 2019 seviyelerine göre yaklaşık yüzde 15’lik bir yükselme anlamına geliyor.

“İndirim oranları ortalamadan yüzde 8 daha düşük”

Salesforce Perakende Genel Müdürü Rob Garf, yaptığı açıklamada, “Yakın tarihteki en düşük tatil indirim oranlarını gördük. Amerika Birleşik Devletleri’nde indirim oranları ortalamadan yüzde 8 daha düşük. Bu yıl, ağacın altında daha fazla hediye olmayacak. Kasım ayında ABD’deki sipariş büyümesi sabit ve tüketiciler işlem başına yüzde 1 daha az ürün satın alıyor.” ifadelerini kullandı.

Siber Pazartesi, online perakendecilerin Şükran Günü döneminde tüketici harcamalarındaki artıştan para kazanmalarının bir yolu olarak 2000’lerin ortalarında popülerlik kazandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds