Ara
Close this search box.

Forest, 300’den fazla Japonya e-ticaret markasını satın alacak

forest
Japonya e-ticaret
Masa Nishizawa (COO) Shingo Yuhara (CEO) Michael Takahashi (Yatırımcı)

Japonya e-ticaret toplayıcısı Forest, Tokyo Edge Capital Partners Üniversitesi (UTEC)  ve Nordstar Partners tarafından yönetilen yaklaşık 8 milyon dolarlık (900 milyon yen) yatırım turunu tamamladı. Şirket, teknolojinin gücünü kullanarak küçük ve orta ölçekli markaların büyümelerine ve küresel pazara girmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

“300’den fazla Japonya e-ticaret markasını satın alacak”

Forest, yaptığı açıklamayla, 300’den fazla Japonya e-ticaret markasını satın almak için yeni sermayeyi kullanacağını duyurdu. Dijital pazarlama stratejilerini geniş ölçekte uygulayacağını ve satışları optimize ederek veri analitiği aracılığıyla envanter planlamasını geliştireceğini açıklayan şirket, sınır ötesi e-ticaretin genişlemesini desteklemeyi hedefliyor.

Forest CEO’su Shingo Yuhara, 1 milyon ila 5 milyon dolar arasında satış yapan ve gelecek yıl 10 milyon dolardan fazla satış yapmayı hedefleyen şirketleri satın almayı planladıklarını belirtti. Yuhara, 2022’nin ilk yarısını hedefleyen A Serisi borç ve öz sermayesini yaklaşık 20 milyon ila 30 milyon dolar arasında artırmayı planladıklarını söyledi.

Japonya e-ticaret pazarının değeri 165 milyar dolar seviyelerinde

Yuhara ve COO Masa Mishizawa tarafından kurulan Forest, Amazon, Rakuten, Zozotown, Yahoo Japan satıcıları, Shopify ve daha fazlası dâhil olmak üzere pazaryerlerine odaklanıyor. Küresel pazarda Rainforest, Una Brands ve Thrasio gibi diğer e-ticaret toplayıcıları ile rekabet edecek olan Forest, Japonya e-ticaret pazarına adanmış ilk saf toplayıcı olarak dikkat çekiyor.

Shingo Yuhara, Forest’ın başlangıçta Japon pazarına odaklandığı göz önüne alındığında, Rainforest ve Thrasio’yu saf rakipleri olarak görmediğini söyledi. Thrasio, Amazon Japonya ve diğer e-ticaret platformlarında satılan Japon markalarını ve ürünlerini satın almak için mart ayında bir Japon Ofisi kurmuştu.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı tarafından hazırlanan bir rapora göre, Japonya e-ticaret pazarının değeri 2020 itibariyle 165 milyar dolara ulaştı. Forest’e yapılan yatırımın, BT sektöründeki en büyük yatırımlarından biri olduğunu belirten UTEC ortaklarından Hiroyuki Sakamoto, “Forest’in tüm sorunları çözebileceğine ve teknolojinin gücüyle bu işletmelerin potansiyelinden yararlanabileceğine kuvvetle inanıyorum. Bu cazip pazar fırsatına meydan okumak isteyen deneyimli Kurucular ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz ve ortak yatırımcı olarak katılmak için ayrıcalıklı hissediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nordstar Yönetici Ortağı Ole Ruch ise, yaptığı açıklamada, “Japonya’da niş markalar edinme ve ölçeklendirme konusundaki büyük fırsattan yararlanmak için iyi bir konuma sahip Forest’a yatırım yapmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

“Geleneksel yöntemlerle kişisel ürünler oluşturuluyor”

Eski çağlardan beri geleneksel sanat ve zanaatların merkez noktalarından biri olan Japonya’da, bu geçmiş tasarım ile işlevsellik arasındaki denge, çanak çömlek, geleneksel kumaşlar, washi (kâğıt), ahşap işleri, bardaklar, bento kutuları gibi pek çok ürünün yaratılmasına katkıda bulunuyor. Bu işçilik nesilden nesle aktarılmaya devam ederken modern Japonya’da da yaşamaya devam ediyor.

Son yıllarda, e-ticaret girişimcilerinin sayısındaki büyük artış, seri üretilen ürünlerden kişinin özel ihtiyaçlarını ve yaşam tarzını karşılayan çeşitlendirilmiş ürünlere yönelmesini sağladı. Pek çok marka yaşanan bu değişim sonucunda kendi ürünlerini ve markalarını geliştirmeye devam ediyor. Forest, Japonya’nın ruhunu kucaklayan sürdürülebilir, yüksek kaliteli ürünler ve markalar belirlemeyi amaçlarken, teknolojinin gücünü kullanarak bu markaların büyümelerine ve küresel pazara girmelerine yardımcı olmak için çeşitli hizmetler sunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Amazon
Markalar

Amazon, 250 bin kişiyi işe almayı planlıyor

Amazon, yaklaşan tatil alışveriş sezonunda ABD’de 250 bin ulaşım ve depo çalışanı almayı planlıyor. E-ticaret harcamalarının 2024’ün son çeyreğinde genel tatil satışlarını geride bırakması bekleniyor.

Kırgızistan e-ticaret
E-Ticaret

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kuracak

Kırgızistan E-Ticaret Parkı kurmayı planlıyor. Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, ilgili yasa tasarısını kamuoyunun tartışmasına sundu.

Days
Hours
Minutes
Seconds