Ara
Close this search box.

Fenerium E-Ticaret Direktörü Gülce Şeneren: Taraftar forma aldığı zaman aynı gün içinde elinde görmek istiyor

Fenerium
Fenerium

Gülce Şeneren, WORLDEF Youtube kanalına konuştu. E-ticaret tecrübelerini, iş deneyimlerini ve Fenerium’u anlatan Şeneren, 10 yıldır e-ticaret ekosistemi içinde yer alıyor. Büyük bir taraftar kitlesi olan Fenerbahçe’nin lisanslı ürünlerinin satıldığı online mağaza Fenerium.com’da online satış operasyonlarının başında olan e-ticaret profesyoneli, “Bu kadar büyük bir networke hızlı bir şekilde dokunmamıştım.” İfadelerini kullandı.

Şeneren, şunları kaydetti: “Bu durum çok büyük bir avantaj. Yaklaşık 30 milyon Fenerbahçe taraftarı var. Bu büyük camianın içerisinde çok fazla gidilecek yolumuz var. Özellikle de globalde yapacak çok işimiz var. Türkiye’de Fenerium.com biliniyor, hem pazaryerlerinde varız hem kendi sitemiz var; ama globalde de gelebileceğimiz çok fazla yer var. Bizim şu an e-ihracat hacmimiz yüzde 11’lerde, ama çok fazla potansiyel var. Biz de bu potansiyeli yakalamaya çalışıyoruz.”

“Taraftar dünyasının içerisindeyiz”

E-ticarette deneyimli isim Şeneren, bir taraftar dünyasının içerinde olduklarını hatırlatarak, bu yüzden takımın dinamiklerinin çok yakından takip edilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları ilave etti, “Burası o kadar büyük bir marka o kadar büyük bir dünya ki; çok ufak bir hata yaptığınız zaman belki diğer şirketlerde görmezden gelinebilirken, burada sosyal medyanın hızıyla ve büyüklüğüyle bir anda alev gibi büyüyebiliyor. Ama taraftarlık duygusunu yaşadığınız zaman da çok zevkli bir hal alıyor.”

“Yurt dışında tek satış kanalımız Fenerium.com oldu”

Fenerium

Gülce Şeneren, pandemiden önceki stratejilerinin farklı olduğunu; ancak pandemi ile birlikte strateji değiştirdiklerini belirterek, “Pandemiden önce bizim omni-channel stratejilerimiz başlamıştı. E-ticaretten satın alma, ‘mağazaya gel teslim al’ gibi operasyonlara başlayacaktık. Ama pandemi sebebiyle maalesef durmak durumunda kaldık. Daha çok oranın stoklarını kullanarak e-ticaretten satış yapmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Yurt dışında franchise anlaşmalarının bittiğini; bu sebeple Fenerium.com’a talebin arttığını belirten Şeneren, “Yurt dışında tek satış kanalımız Fenerium.com oldu. Yurt dışından ciddi bir talep alıyoruz. Hem pandeminin etkisi ile hem franchise anlaşmasının sonlanması sebebiyle Fenerium.com’a çok ciddi bir talep oldu. Bu süreçte hemen İngilizce siteyi aktif ettik, Almanca site de geliyor.” sözlerini kaydetti.

“Taraftar aynı gün formayı eline almak istiyor”

Gülce Şeneren, pandemi sonrası dönemde lojistik süreçlerde çok büyük problemler yaşadıklarını vurguladı. Ancak e-ticarette lojistiğin yanı sıra personel sorunu da yaşandığına işaret ederek, “Gerçekten bütün firmaların bir personel ihtiyacı var ve istenen istihdam yapılamıyor.” dedi.

Şeneren, şöyle devam etti; “Ben diğer firmalardan ayrı olarak şunu söyleyebilirim; taraftar dünyasında, taraftarların beklentisi çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Yani maç olmasa bile forma aldığı zaman aynı gün içinde ya da en geç ertesi gün o formayı elinde görmek istiyor; çünkü o kulübe ait bir parça onun için aslında. Bu sebeple taraftarların beklentisine hızlı bir şekilde cevap verilmesi gerekiyor.”

“E-ticaret, geleneksel perakendeden daha çok talep gören satış kanalı olacak”

Fenerium

Fenerium’un e-ticaret operasyonlarını yöneten Şeneren, e-ticaretin geleceğine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu; “Bence e-ticaret, geleneksel perakendeden daha çok talep gören daha çok yatırım alan daha çok hacmin olduğu bir satış kanalı olacak. Bundan sonra omni-channel dediğimiz dijital perakende ve e-ticaret beraber anlıyor olacak.”

Şeneren, İstegelsin ile Fenerbahçe taraftarlarına hitap eden Fener Market’i kurduklarını kaydederek, “Burada taraftarlara ‘Gelin, buradan alışveriş yapın ve külünüz kazansın!’ mesajı ile gidiyoruz. E-ticaret depolarını ve merkezi depoyu tek bir çatı altında birleştirdik. Depo tarafında 20 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. E-ticaret tarafında da 8 kişilik bir ekiple lojistik süreçlerini yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Artık bilinçli bir müşteri, bilinçli bir taraftar kitlesi var”

E-ticaretin herkes için bilinir bir kanal olmadığını anımsatan Şeneren, bütün taraftara veya müşteriye ulaşmak için gidilecek çok yol olduğuna dikkat çekerek, “Ama artık bilinçli bir müşteri, bilinçli bir taraftar var ve onları memnun etmek çok zor. Her şey çok hızlı gelişiyor ve büyüyor. Bu dinamiğe çok hızlı adapte olunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“E-ticaretin içindeyseniz her konuya dokunmanız gerekiyor”

E-ticaretin “çok yoğun, çok çalışılması ve çok değer verilmesi gereken bir alan” olduğunu vurgulayan Şeneren, sözlerine şöyle devam etti: “Ben iyi ki e-ticareti seçmişim. Çünkü hep perakende firmalarında çalıştım, spor kulübü hariç. Her alana hâkim oluyorsunuz aslında, yazılıma hâkim oluyorsunuz, tasarıma hakim oluyorsunuz, lojistik, çağrı merkezi… Aslında perakendenin her alanına çok rahat bir şekilde dokunabiliyorsunuz; yani her konuya dokunmanız gerekiyor. Çok yoğun bir alan, çok çalışılması gereken, çok değer verilmesi gereken bir alan.”

Gülce Şeneren kimdir?

Gülce Şeneren, 1988 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesi’nden mezun oldu. Bu dönemde iki yıl Ankara’da, iki yıl da Amerika’da bulunan Şeneren, mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. Kariyerine Eren Holding’de başlayan Şeneren, burada 7 yıl görev yaptı. Daha sonra 2 yıl Koton’da göre yapan Gülce Şeneren, halen Fenerium E-Ticaret Direktörü olarak görev yapmaktadır. Şeneren, WORLDEF bünyesindeki Türkiye’nin ilk e-ticaret kulübü Ecom Leaders Club’ın jüri üyesidir.

Fenerium hakkında

Fenerium

Fenerium markası, 2000 yılında Fenerbahçe Spor Kulübüne mali kaynak sağlamak amacı ile kuruldu. 2019 yılında yaklaşık 10 bin metrekarede faaliyet gösteren, örnek mağazaları ve satış noktaları ile Fenerbahçe taraftarlarına hizmet vermeye başladı. Türk perakende sektörünün lider kulüp mağazalar zinciri olan Fenerium’un 75 mağazası bulunuyor.

Fiziki mağazalarla birlikte www.fenerium.com internet adresi üzerinden faaliyette bulunan Fenerium, sanal satış mağazaları aracılığıyla tüm Türkiye ve yurt dışında yaşayan Fenerbahçeli taraftarlara Fenerbahçe Spor Kulübünün lisanslı ürünlerine bir tıklama ile ulaşma imkânı sağlıyor. Online mağazaya özellikle yurt dışındaki Fenerbahçe taraftarları yoğun ilgi gösteriyor.

Fenerium’un online mağazası, yurt içinde de satış performansını her geçen gün artırıyor. Geniş perakende ağı sayesinde Fenerbahçe taraftarının Fenerbahçe lisanslı ürünleri ile daha kolay buluşması ve Fenerium’un bir mağaza ismi olmaktan ziyade bir marka olarak algılanmasını sağladı. Bu sayede Fenerium, Türkiye perakende sektörü içerisinde çok kısa zamanda önemli bir yer edindi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds